De grootste festival struggles

Vrije tijd door Sascha
Het festivalseizoen is volop bezig en dat is maar wat fijn! Met je gezicht in het zonnetje, lachend met een biertje in je hand samen met je besties. Hoe leuk festivals ook zijn, toch blijven er die struggles die iedere festivalbezoeker wel herkent.

 
Struggles als regen in dit koude kikkerlandje die de pret flink kan bederven, of wanneer je opeens al je vrienden kwijt bent en all by yourself eindigt op een mega groot festivalterrein. Wij hebben een aantal lekkere herkenbare issues voor of tijdens een festival op een rijtje gezet.


Totally broke

De struggles beginnen al voordat je überhaupt je kaartje voor het festival hebt bemachtigd, namelijk wanneer jij eens een kijkje neemt op je bankrekening en erachter komt dat daar barweinig opstaat. Een duur festivalkaartje zit er nu even niet in.
 
Earlybird dan maar
Uiteindelijk heb jij het er toch wel voor over om je bankrekening te plunderen voor dat festivalkaartje, maar dan ga je uiteraard wel voor een earlybird. Met vier laptops, twee tablets en je telefoon zit jij klaar en tel jij af tot de laatste seconde dat de kaartjes online gaan.
 
Servicekosten
Dan heb je eindelijk het kaartje in je virtuele winkelmandje weten te krijgen, komt er nog eens het dubbele aan servicekosten bovenop. Dat had jij niet helemaal ingecalculeerd, nu wordt het alsnog een hele dure grap. Oepsie!
 
Work work work
Goed, alle geld struggles heb je naast je neergelegd en je ticket is binnen, jouw vrije dag van werk alleen nog niet… Whoops! Je bent helemaal vergeten vrij te vragen. Je dacht dat het nog wel even zou duren omdat de kaartverkoop van een festival altijd zo vroeg start.
 
Rain rain go away, come again another day
In dit koude kikkerlandje kun je er niet van op aan dat het droog zal blijven. Niks is vervelender dan een festival bezoeken en het laatste plekje onder de tent proberen te bemachtigen met je charmante poncho aan. Zucht… Lieve regen, maak aub plaats voor de zon.


Muntjes

Vooral voor de dames onder ons die niet zoveel moneys te besteden hebben, is het een lastige kwestie dat ten eerste de muntjes zo giga duur zijn, en je ten tweede niet helemaal zelf kunt bepalen hoeveel je er koopt. Je kunt alleen kopen wat er op het lijstje staat. Minstens 10 dus...
 
Iedereen kwijt
Je staat heerlijk te genieten van het zonnetje in je gezicht en de goede muziek in je oren, als je erachter komt dat je al je vrienden kwijt bent. De paniek slaat toe want voordat jullie elkaar weer gevonden hebben zijn jullie minstens een uur en heel wat gedoe verder.
 
Lege telefoon
De paniek wordt nog erger als je erachter komt dat je telefoon ook nog eens leeg is. Bellen of Whatsappen heeft dus ook geen zin. All by yourself probeer jij met man en macht je vrienden weer terug te vinden, maar zie die klus maar eens te klaren op zo'n groot festival!
 
Bierdouche
Al zeg je het zelf, jij bent stiekem toch best wel trots op de festivaloutfit die je geheel zelf hebt gestyled. Vol zelfvertrouwen paradeer jij als een heus modepopje over het festivalterrein, tot een of andere lamme vent besluit jou een bierdouche te geven. Arghhh...
 
De wc’s op festivals
Stank, geen wc-papier, dixies, lange rijen. Wij denken dat we hier niet heel veel meer aan toe hoeven te voegen. Misschien de volgende keer maar een eigen pakje tissues en een desinfecterende hand gel meenemen? Gouden tip!
 
Wat vind jij een grote struggle als het aankomt op een festival bezoeken?