Van deze fantastische jobs droomden we vroeger allemaal

Werk & studie door Elsemieke

“Later als ik groot ben ga ik op z’n minst hondenlevens redden.” Ja, als klein meisje besloot je al vroeg dat je later écht een baan zou krijgen die het verschil zou maken. Euh, ga nog maar even door met het uittikken van verslagen… 
 
Écht niet dat je al je hele leven uitkeek naar het nieten van stapels papieren of het schrijven van het zoveelste verslag voor je chagrijnige baas. Inmiddels heb je je toch maar geschikt in die saaie kantoorbaan, maar vroeger had je die job wel anders voorgesteld. De volgende banen stonden ongetwijfeld ook op jouw droomlijstje! 
 

Stewardess
Betaald worden om de mooiste plekken op aarde te zien? Hell yeah! Dat lijkt ons nog steeds wel wat. Maar hoe het dan komt dat we die droom nooit in vervulling hebben laten gaan? Misschien was het vooruitzicht om elke keer zo lang van huis te zijn toch iets te veel van het goede.
 
Kinderarts
Helaas waren je cijfers er waarschijnlijk niet goed genoeg voor, maar een aantrekkelijk beroep was het wel. Alleen had je niet verder gedacht dan de lange witte jas en de dankbare blikken van de jonge kinderen. Misschien maar goed ook, want de volle en zware werkweken had je uiteindelijk alsnog opgebroken. De drive om dokter te worden moet wel heel hoog zijn. 

Dolfijnentrainster
Om even in de dierensferen te blijven: lekker swingen met die gladde piepende zoogdieren op de nieuwste muziek, ideaal toch? Zo’n veel te strak, glimmend pak dat je dan aan moet namen we dan wel voor lief. Waarschijnlijk is het bij een meisjesdroom gebleven, want een paar keer knipperen later vind je jezelf duttend achter een bureau. 
 

Schrijfster
Misschien doe je tegenwoordig niets anders meer dan achter je computer werken, maar vroeger had je je dat toch wel een tikkeltje anders voorgesteld. Iets met urenlange schrijfsessies bij de ondergaande zon in plaats van last minute deadlines op je kantoor. Nee, die bestseller is er helaas nooit meer van gekomen. Maar wat niet is dat kan nog komen! Keep on dreaming. 
 
Dierenarts
Oké, een ‘echte’ dokter worden zat er misschien niet in, maar we wilden ook heus wel genoegen nemen met het redden van hondjes! Nee, opereren was dan misschien niet the dream. Misschien dat we daarom ook nooit verder zijn gekomen dat het onderzoeken van onze eigen huisdieren. Ach, het idee was leuk.

De leukste juf
Als klein meisje werd je toch wel geacht om op z’n minst na te denken over wat je wilde worden als je later groot was. Bloedirritant soms, maar als je dan moest kiezen werd het toch meestal juf. Je kon goed met vriendinnetjes omgaan, dus waarom zou je daar later niet je geld mee gaan verdienen? 

Wat was jouw ideale baan als klein meisje?