De vreemdste banen ter wereld

Werk & studie door Laura_S
Wij hebben allemaal gewoon an oridinary job, maar wat dacht je van een persoon die elke dag aan zo?n zestig oksels staat te ruiken om te kijken of de deo wel werkt? En er zijn nog veel meer gekke banen, bekijk ze hier!

Geurtester
Alleen voor mensen met een sterke maag, want de naam zegt het al. De taakomschrijving van deze baan is het testen van luchtjes. Dat betekent dus dat ze hun neus in verschillende oksels moeten stoppen om te kijken of de deodorant wel effect heeft gehad. Euw..?!

Condoomtester
Nee, dit houdt niet in dat mannen zoveel mogelijk seks moeten hebben om te kijken of het condoom niet knapt. De condooms worden door een machine getest op sterkte en duurzaamheid?

Gelukskoekjesschrijver
Ja, die wijze woorden op de gelukskoekjes die je bij de Chinees hebt gekregen komen niet van een verstandig oud mannetje uit Azië. Helaas, ze worden gewoon geschreven door iemand achter een bureau die er voor betaald krijgt. Oplichterij!


Hondenvoertester
Het is net even wat minder leuk dan het testen van chocoladetaarten, koekjes en borrelhapjes helaas. Want hondenvoertesters moeten toch echt een sterke maag hebben, wil je dat naar binnen werken..!

Kippensekser
Je ziet nu waarschijnlijk een mannetje voor je die een haan en een kip tegen elkaar aan zit te wrijven, maar het werkt toch iets anders. Het werk bestaat voornamelijk uit het ontcijferen van het geslacht van pasgeboren kuikens en dan verdelen hoeveel mannetjes en vrouwtjes bij elkaar in het hok gaan.

Handenmodel
Je hebt modellen die over de catwalk lopen, maar deze modellen hoeven niet zo?n goed lichaam te hebben. Ze verschijnen namelijk in televisiereclames, gedrukte advertenties en als film stand-ins met alleen maar hun handen. Voetenmodellen bestaan trouwens ook.

Kotsverzamelaar
Sommige attractieparken huren speciaal mensen in voor een heel vervelend klusje. Namelijk de kots opruimen van mensen die met een te zwakke maag in de achtbaan hebben gezeten...

Wormplukker
Wormplukkers gaan te werk met zo?n helm waar een zaklamp in is gebouwd en trekken de arme wormpjes allemaal de grond uit. Om ze vervolgens te verkopen als aas aan vissers.

Golfbalduiker
Er zijn heel wat mensen op de golfbaan die compleet misslaan en waarbij de bal in de vijver belandt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van al die ballen, dus zijn er uitverkoren personen die de ballen weer uit de drap op de bodem van de vijver moeten halen.

Schetenruiker
Er zijn dus echt mensen die betaald krijgen om aan de scheten van koeien te ruiken, om zo te weten te komen of hun voeding, hormoonlevel en algemene gezondheid nog op peil is. Je zal het maar zijn!

Chips inspecteerder
Als goede chipsfabrikant laat je je klanten geen verbrande chipjes eten, dat kan natuurlijk niet. Daarom huren ze iemand in die uit de bergen met chips alle mislukte exemplaren plukt. Dream job..!

Wat is de raarste baan die jij hebt gehad?