Eindelijk nieuws waar we blij van worden: van pasta eten word je slanker!

Lifestyle door Elsemieke

Zuchtend sta je voor de spiegel. Moet dat ene kwabje daar op je heupen nou per se zoveel aandacht trekken?! Tijd om wat meer te gaan sporten en die ene lekkere pasta van je favoriete tentje te laten staan. Ho, stop! Think twice. 
 
Als je niet tevreden bent met je figuur is het verstandig dat je een beetje op gaat letten op de koolhydraten die je op een dag allemaal in je mond stopt. Tenminste, dat is wat we altijd te horen krijgen van je omgeving. Je favoriete pasta kan je beter laten staan. Niets blijkt dus minder waar!
 
 
Slanke taille
Eindelijk is er nieuws over koolhydraten waarvan we niet spontaan in huilen uitbarsten. Het is zelfs nieuws waar je gegarandeerd blij van wordt! Volgens een nieuwe studie is pasta namelijk daadwerkelijk goed voor je taille. Hallo, ben je daar nog?! Yep, wij konden onze oren ook niet geloven. Kom maar door met die extra grote portie pasta bolognese!
 
Geen link
Het onderzoek werd gedaan door onderzoekers van de Reuromed Institute in Pozzilli, Italië. De resultaten zijn dus misschien een tikkeltje bedoeld om meer mensen die goddelijke Italiaanse pasta’s te laten proeven, maar daar leggen wij ons wel bij neer. De wetenschappers concludeerden dat er geen link bestaat tussen het eten van pasta en aankomen. Het tegenovergestelde is zelfs waar. 
 
Gevarieerde levensstijl 
Mensen die af en toe een bordje pasta wegwerken hebben een slankere taille dan diegenen die dat niet doen. Ook hebben de lucky bastards een betere verhouding tussen hun taille en heupen.  Zolang je pasta eet naar behoefte en verder gevarieerd eet word je er dus niet zwaarder van, aldus het onderzoek. Oftewel: carbs are okay. Zei er iemand nacho’s met kaas?

Boek jij door dit nieuws spontaan een diner for two?