Lifestyle
Lifestyle

Opruimen? Hier wat goede redenen om ermee te stoppen!


Ben jij iemand die leeft in een ‘georganiseerde chaos’, waarbij opruimen simpelweg niet lijkt te lukken zonder er eerst een nog grotere bende van te maken? Dan zijn er hier wat goede redenen waarom je die ‘rommel’ moet omarmen! 
 
Sportbeha? In de meterkast naast de paraplu’s. Strijkplank? Naast de ketel bovenop de kledinghangers. Chaotisch, misschien. Maar het is een systeem. Laten we allemaal genieten van de rommel en wel om deze vijf redenen.
 
 
Bron
 
Stapels
Stapels zijn een efficiënte manier van ordenen. Stapels worden namelijk in chronologische volgorde gemaakt waardoor het gemakkelijk wordt om iets terug te vinden. Je moet alleen eventjes graven.
 
Creativiteit
Mensen die rommelig zijn, zijn creatiever. Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan, maar het blijkt dat mensen in een opgeruimde ruimte vaak met minder creatieve ideeën kwamen. Ook kozen zij vaak voor de geijkte en standaard keuzes dan mensen in een ‘chaotische’ ruimte.
 
Je echte ik
Je 24 Instagram volgers kan het echt niet schelen hoe mooi je koffietafel met pioenrozen en perfect neergelegde tafelboeken eruit ziet. De echte fans willen die tafel met half volle thee glazen, je laptop, je ongeopende post en niet opgegeten boterham van eergisteren zien. Dat is je echte ik!
 
Meer redenen lezen? Kijk dan op ons zusje Fashionscene