Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Deze vragen moet jij niet aan hem stellen op de eerste date


Daten lijkt haast een kunst op zich en we hadden er best graag les in willen hebben op school. We hebben namelijk vaak geen idee wat we aan het doen zijn. Voor we het weten, vragen we iets wat dus eigenlijk best wel ongepast is. 
 
Eerste dates zijn vaak zenuwslopend. Ten eerste zit je met de voorbereiding: Wat doe je aan? Doe je lippenstift op? Straks gaan jullie zoenen. Als je dit heikelpunt voorbij bent, heb je de date zelf. Voor je het weet, flap jij er weer iets ontactisch uit omdat je een stilte probeert te vermeiden. Hoe dan ook, stel de volgende vragen niet aan hem op je eerste date! 
 
Hoeveel verdien je per maand? 
Dat je nieuwsgierig bent naar de staat van zijn financiën is begrijpelijk, maar het valt niet bepaald onder de koetjes en de kalfjes waar je het over hoort te hebben! Bovendien kan hij het idee krijgen dat je op zoek bent naar een rijke man.  
 
Wil je kinderen?  
Het lijkt zo’n onschuldige vraag, maar mannen kunnen deze nogal benauwend vinden. 
 
Wat was je ex voor iemand? 
Exen zijn gewoon off limit tijdens een eerste date. En zelfs als je in een relatie bent met iemand, is het niet een onderwerp dat je uitvoerig bespreekt. Exen zijn geschiedenis. 
 
Heb je nog contact met je ex? 
Hoewel het kan dat je echt benieuwd bent of hij en zijn ex nog door een deur kunnen, kom je door deze vraag te stellen misschien op hem over als een jaloers en controlerend iemand. Dat wil je niet hebben natuurlijk. 
 
Vind je me knap?
Als jullie elkaar via Tinder kennen, vindt hij je wel knap. (Behalve als-ie per ongeluk naar rechts swipete. Nee, ook dat moet je niet vragen.)  Maar door deze vraag te stellen, kom je vrij onzeker over. 
 
Wil je een pepermuntje? 
Als jullie net een grote hoeveelheid knoflook naar binnen hebben gewerkt tijdens jullie date, mag je hem vragen of hij behoefte heeft aan een pepermuntje. In andere gevallen kun je het misschien beter niet doen, zo maak je hem alleen maar onzeker over zijn adem. 
 
Hoeveel bedpartners heb je gehad? 
Misschien slaat jullie gesprek wel om en heb je het opeens over wat spannendere dingen dan wat zijn werk inhoudt. Hoe spannend het ook wordt, vraag hem niet naar zijn bedpartners. Dat is een absolute no-go. 
 
Waar heb jij op gestemd? 
Stellen die al 10 jaar samen zijn, hebben nog regelmatig discussies over de politiek. Begin er dus niet aan om je deze ellende al op de eerste date op de hals te halen. In Nederland heb je zoveel politieke partijen en zoveel dingen liggen gevoelig, dat je dit onderwerp maar beter nog even kan laten rusten.
 
Geloof je in God? 
Religie kan net als politiek voor een heel verhit gesprek zorgen. Als het echt heel belangrijk voor je is dat hij gelooft is het natuurlijk wel goed om dit te weten, maar het kan wel voor laaiende discussies zorgen. 
 
Ben je weleens vreemdgegaan? 
Niemand is er trots op als hij of zij is vreemdgegaan. Mocht dit het geval zijn voor je date, voelt hij zich waarschijnlijk alleen maar naar. Of omdat hij het eerlijk moet toegeven of omdat hij zich nu genoodzaakt voelt om te liegen. 
 
Welke vragen zou jij nooit stellen op een eerste date?