Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Waarom je als single lady een huisdier moet hebben


Single zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Voordelen zijn dat je geen zeurende vriend hebt of verplichte bezoekjes moet brengen aan schoonouders. Er is eigenlijk maar een groot nadeel: soms voel je je alleen. Gelukkig kun je dat oplossen met een harig vriendje! 
 
Er zijn een hoop dingen die single ladies nodig hebben: drie halve literbakken ijs in de vriezer, bij voorkeur die van Ben & Jerry’s, een goedwerkend Netflix-abonnement en volle batterijen. Maar een ding vergeten single ladies vaak… en dat is een huisdier! Een huisdier is namelijk essentieel voor een vrijgezelle dame! 
 
 
 
Hij geeft je een veiliger gevoel
Als je een flinke herdershond hebt, voel je je sowieso wat veiliger dan wanneer je als single lady helemaal alleen woont. Die kan die indringers wel even tegenhouden. Een konijn heeft helaas een minder heftig effect, maar je voelt je vaak sowieso wat prettiger wanneer je samen met je lieve huisdier in huis bent. 
 
Je voelt je minder alleen
Je wilt niet altijd in het gezelschap zijn van mensen, die willen vaak weer van alles van je, maar alleen zijn is ook niet altijd leuk. Met een huisdiertje voel je je minder alleen. Lekker samen op de bank chillen (als je alleen bent, hoort een kat toch gewoon naast je te zitten?). En je hoeft ook helemaal niet alleen in dat grote bed van je te liggen, je hondje deelt het bed met alle liefde met je. 
 
Er wacht iemand op je 
Als je thuiskomt en een kil huis onthaalt je, voel je je niet per se welkom. Het idee dat iemand op je wacht met warm eten is fijn, maar alleen het idee al dat iemand op je wacht is fijn. Helaas kan je huisdier niet voor je achter het fornuis kruipen, maar hij wacht wel vol smart op je! 
 
Je wordt altijd vriendelijk onthaalt 
Als je kat meteen naar je toekomt om je een kopje te geven of je hond meteen naar je toe rent, is thuiskomen een stuk fijner. En ook je konijn die enthousiast tegen het deurtje van z’n kooitje springt is natuurlijk ook te cute! 
 
 
 
Het is fijn om voor iemand te zorgen
Alleen maar je eigen prakje in de magnetron stoppen, geeft je niet echt een zorgzaam gevoel. Het is fijn om je ook om iemand anders te kunnen bekommeren. Dus voordat jij je vork in je eigen eten zet, schotel je eerst je beestje en lekker bakje brokjes voor. 
 
Je hebt altijd een knuffelmaatje 
Als je geen man hebt om mee op de bank te kroelen, moet je wel een huisdier hebben waarmee dat kan. Gezellig met je kat op de bank chillen of met je hondje knuffelen. En ook hamsters, cavia’s en konijnen zijn gezellige diertjes! 

Waarom kan jij niet zonder je huisdier?