Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Cat ladies hebben een grotere kans om single te zijn


Kattendametjes zijn hele leuke mensen, maar dog people zijn minstens net zo leuk. En hoewel we allemaal best door een deur kunnen, vragen we ons nog altijd af: wie heeft het beter? Dog ladies? Of kattenvrouwtjes?   
 
Als we denken aan onze toekomst, gaan onze gedachten twee kanten op: of alleen met een squad aan katten op de bank, of huisje boompje beestje. En dat beestje is dan vaak een Golden Retriever dat vrolijk rondom je kids rent. Best wel cliché, maar een onderzoekje van Facebook onthult dat clichés niet zomaar clichés zijn… 
 
 
 
Vaker vrijgezel 
Uit een onderzoek van het sociale medium netwerk, is gebleken dat mensen met katten daadwerkelijk een grotere kans hebben om single door het leven te gaan. Facebook onderzocht de profielen van 160.000 mensen in de Verenigde Status die foto’s op hun profiel hadden van katten of honden. Hieruit bleek dat kattenmensen vaker single waren dan hondenmensen. Zo’n 30 procent van de kattenpersonen waren single tegenover 24 procent van de hondenmensen. Maar de term ‘cat lady’ is misschien niet helemaal op z’n plaats. Mannen met katten maakten namelijk een net zo grote kans om single door het leven te gaan. 
 
 
 
Maar dit was niet het enige verschil tussen katten- en hondemensen. Uit het onderzoek bleek ook dat hondenliefhebbers meer vrienden hadden dan kattenpersonen. Zo hadden dog lovers over het algemeen 26 meer vrienden op Facebook. Maar aan de andere kant worden kattenpersonen vaker uitgenodigd voor evenementen. 

Ben jij meer een kattenpersoon of een hondenpersoon?