Seks & relaties
Seks & relaties

Zo krijg jij meer zelfvertrouwen tijdens de seks

Veel vrouwen voelen zich tijdens de seks onzeker en dat is echt niet zo raar. Je geeft jezelf namelijk letterlijk en figuurlijk bloot en dat is best eng. Je vraagt je af of je het wel goed doet en of je er niet enorm raar uitziet.
 
Het is natuurlijk niet de bedoeling om hierover in te zitten! Seks zou juist leuk moeten zijn en jullie moeten er samen van kunnen genieten. Het moet niet iets zijn waarbij je je totaal niet op je gemak voelt en het maar doet om hem tevreden te houden. Het is helemaal nergens voor nodig om onzeker te zijn tussen de lakens. Wij hebben hier wat fijne tips voor je om meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens jullie vrijpartij. 
 

 
1. Stap uit je comfortzone 
Wees vooral niet bang om eens gek te doen. Laat hem je blinddoeken of leg een seksspeeltje klaar op bed. Doe het in de auto, op het aanrecht of ergens achter een schuurtje. Door zelf over je grenzen heen te gaan, wordt alles steeds normaler. En hoe normaler het wordt, hoe zelfverzekerder. 
 
2. Wees de person-on-top
Het is natuurlijk heel simpel om hem bovenop te laten gaan en al het werk te laten doen, maar kies er eens wat vaker voor om op hem te gaan zitten. Als je hem helemaal gek kunt maken met wat jij bovenop doet, geeft dat echt wel een boost aan je zelfvertrouwen.  
 
3. Smile baby!
Vergeet niet om ervan te genieten. Lach! Je hoeft je nergens druk om te maken zolang je de juiste voorzorgsmaatregelen hebt genomen. 
 
4. Stop met nadenken 
Wij vrouwen zijn pro's als het aankomt op overthinking. Je kunt over alles en nog wat gaan zitten nadenken, maar dit maakt de seks er niet beter op. Je kunt later ook nog wel nadenken over die ene afspraak die je morgen hebt. Tijdens de seks moeten je hersenen UIT. Laat je lekker gaan en vergeet vooral niet te genieten van het moment. 
 
5. Goede lingerie 
Dit is al het halve werk. Hot lingeriesetje onder je kleding geeft je al heel veel zelfvertrouwen. Je kunt niet wachten op het moment tot dat hij je uitkleedt en je in dat enorme sexy setje ziet staan. Het kost misschien wat, maar de winst zie je vast en zeker terug in de slaapkamer. 
 

 
5. Muziek 
Muziek aan en gaan met die euh... BANAAN. Als we alleen zijn en een muziekje op hebben, komt er iets los in ons. Dus wat dacht je van een seksplaylist, om het allemaal wat losser te maken! 
 
6. Praat met hem
Ondanks dat wij vaak denken dat mannen helderziend zijn, is dit dus helaas echt niet zo. Hij kan niet ruiken wat jij wel of niet fijn vindt. Geef hem kleine hints en dat maakt het al een stuk gezelliger. Zodra je doorhebt hoe het allemaal werkt, kun je alleen maar nog meer van elkaar genieten. 
 
7. Fake het niet! 
Je bent niet een of andere pornostar dus je hoeft helemaal niks te forceren. Jij bent jezelf en daarom wil hij bij je zijn. Seks is iets tussen jullie twee en er bestaan geen standaarden waaraan je moet voldoen. Zet dus vooral geen toneelstukje op. 
 
8. Focus op hem 
Wij zijn zoveel met ons bezig tijdens het avontuurtje dat we vergeten dat we ons moeten richten op hem! Wat doet hij precies en wat vindt hij fijn? Het is even wennen, maar hoe hij reageert komt door jou! Interessant toch? 
 
 
9. Show yourself
Kleed je langzaam voor hem uit en laat hem je rustig bestuderen terwijl je naakt bent. Het klinkt verschrikkelijk, maar zodra die alles heeft gezien, hoef jij je nergens meer voor te schamen! Want hij heeft nu toch alles gezien. 
 
10. Optimaliseer 
Dit ziet er voor iedereen anders uit. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je uiteindelijk goed voelt. Je kunt voor je zelf een ‘lijstje’ opstellen. Scheren, haren wassen, schone lakens en nog veel meer. Maar vergeet vooral niet om uiteindelijk vol zelfvertrouwen aan jullie avontuurtje te beginnen. 
 
Hoe voel jij je zelfverzekerd tijdens de seks?