Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tips voor een goedkoop avondje uit

Jij bent echt toe aan een ouderwets nachtje doorhalen met je vriendinnen. Fancy cocktails, vunzige deuntjes en sexy dansjes. Helaas moet jij nog wat rekeningen betalen en laat jouw bankrekening dit niet toe. Maar wel met deze tips! 
 
Aan het einde van de maand is jouw salaris en/ of studiefinanciering er natuurlijk allang doorheen. Maar juist nu kan jij een los avondje heel goed gebruiken. De stress eruit dansen, een verfrissend drankje en er even flink op los flirten is waar jij na een lange werkweek naar verlangd. Helaas laat jouw portemonnee dit niet toe, je moet ook nog eten deze week. Macaroni met kaas wordt ook zo eentonig, maar toch weeg je dit goedje af tegen een leuke avond stappen. Maar waarom eigenlijk? Een nachtje in de discotheek hoeft helemaal niet duur te zijn! Wil jij geld besparen, maar toch stappen? Lees dan deze tips hieronder! 
 
 
…  Voordrinken hoeft niet meer in een parkje, maar kan nu gewoon thuis. In de club betaal je al snel vijf eurie voor een wijntje, terwijl je daar in de supermarkt een hele fles voor haalt. Dus haal jullie favoriete drankjes in huis en kom alvast in de stemming! 
 
… Zet ook wat snacks op tafel tijdens jullie pre-party. Het is geen nieuws dat je na een paar glazen enorme trek krijgt. Dus om te voorkomen dat je jouw laatste centen uitgeeft aan een vette hap, kun je beter wat goedkope hapjes of een voedzame maaltijd naar binnen werken voor vertrek. 
 
… Weet jij zeker dat jouw maag na het stappen toch weer begint te knorren? Haal dan diepvries pizza’s in huis. Deze zijn een stuk goedkoper dan bij de pizzeria en het scheelt je ook nog eens tijd en eventuele reiskosten!
 
… Al is het pas echt ‘aan’ in de club na twaalven, is het toch verstandig om jezelf wat eerder naar de stad te begeven. Vaak betaal je geen entree voor middernacht en happy hours spelen zich ook vaak af voor de wijzer op 12 slaat! Ook heb je dan nog geen lange rij voor de deur staan. 
 
… Neem een bepaald bedrag mee en laat je pinpas thuis. Zo kun je niet meer uitgeven dan je in gedachten hebt! 
 
… Sla de dure cocktails en mixdrankjes een keertje over, maar ga voor een biertje of wijntje. Wil je echt een shotje of een fancy cocktail? Flirt dan met de barman of die ene knappe man die jou vast wel een drankje aanbiedt. Het voordeel van vrouw zijn…. 
 
 
… Heb je echt veel dorst, maar geen cent meer te makken? Vraag dan om een glaasje water. Dit zorgt ook voor een minder erge kater de volgende ochtend. 

... Als je met de auto gaat, laat je jas (mits het niet te koud is) in de auto liggen. Zo bespaar je geld op de garderobe! 

... Ga op de fiets, pak de nachtbus of deel een taxi met je vriendinnen. 

... Als je het echt goed wil doen, doe dan alsof je jarig bent of jij je vrijgezellenavond viert. Gratis entree en drankjes gegarandeerd! De volgende keer is je vriendin natuurlijk de gelukkige, dat snap je! 
 
Hoe bespaar jij geld tijdens een avondje uit?