Redenen waarom daten verschrikkelijk is

Single & daten door Sabine
Het is natuurlijk hartstikke leuk als je de liefde van je leven al hebt ontmoet en jullie het hele huisje boompje beestje tegemoet gaan. Maar de dames die de ware nog niet zijn tegengekomen, zullen aan het daten moeten slaan. En dat is niet altijd even leuk. 
 
Het kan hartstikke leuk zijn, dat daten. Maar vaak ga je toch wel met klotsende oksels richting dat eerste afspraakje. Als je er eenmaal inzit (en daar gaan toch wel vaak zo’n 6 dates overheen), valt het wel weer mee. Maar die eerste paar dates… Om deze redenen vinden we daten eigenlijk helemaal niet zo leuk.
 
 
 
Je weet niet of hij hetzelfde wil
Als je in de jaren 80 op date ging, betekende het vaak dat je elkaar toch best wel zag zitten. Maar in dit digitale tijdperk weet je niet eens of je ‘m letterlijk ziet zitten, want je kent hem totaal niet. Je weet dus niet of hij dezelfde motieven heeft. Is-ie uit op alleen maar een leuk avondje? Of stelt hij zich jou al voor in een trouwjurk terwijl hij aan het altaar op je wacht.
 
Het is ongemakkelijk
Zit je je date smakelijk te vertellen over hoe je je auto niet kon parkeren en waarom dat zo grappig was, kan er bij hem geen lachje vanaf. Awkward… Er komen momenten waarop blijkt dat je date dingen wat anders bekijkt dan jij en dat kan even ongemakkelijk zijn. Of je hebt simpelweg gewoon van die momenten dat jullie het allebei niet weten en het ijzig stil blijft. Is vervelend, maar hé, iedereen heeft het weleens meegemaakt. 
 
Je hebt kledingstress
Je hebt je klerenkast al twee keer op de schop genomen en dat wat eerst een stapel netjes opgevouwen kleding was, ligt nu als een zielige hoop op je bed. Je hebt natuurlijk weer eens niets om aan te trekken, maar je date staat zo al wel op de stoep. Als je eenmaal een relatie hebt, kan het je wat minder schelen waarin jij rondloopt, maar daarvoor moet hij wel eerst voor je vallen. Lastig, lastig. 
 
 

De begroeting en het afscheid 
Jullie hebben al leuk contact gehad via de app, maar wanneer je ‘m dan ziet, ben je even vergeten hoe het ook al weer zat met de menselijke beschaafdheid. Geef je hem een hand? Een knuffel? Een zoen? Maar waar dan? En als je dit debacel hebt overleeft, komt er ook nog weer een afscheid. Hadden jullie het leuk? Dan wil je ‘m best wel zoenen. Maar ga je dan voor een snelle kus? Op de wang? Of rukt al het gereedschap uit en kun je gaan voor een innige Franse zoen? 
 
Wat is te veel?
Oké, jullie zijn het awkward gedeelte voorbij en je fantaseert stiekem hoe jullie kroost eruit zou kunnen zien. Maar goed, zo ver zijn jullie natuurlijk nog niet. Maar… kun je hem al een berichtje sturen een half uur na jullie date? Of moet je het een beetje koeltjes spelen om zijn interesse te behouden? En als je hem dan een berichtje stuurt, mag je hem dan laten weten dat je hem wel ziet zitten? Zoveel dilemma’s! 
 
Waarom hou jij niet zo van daten?