Deze dingen begrijpen we niet helemaal aan katten

Lifestyle door Sascha

Katten zijn maar bijzondere wezentjes. Knuffelig, aaibaar maar soms ook een tikkeltje raar. Allemaal delen ze een aantal eigenaardigheden, waar het merendeel zich schuldig aan maakt. Verslaafd zijn aan dozen bijvoorbeeld…

 
Om het dan nog maar niet te hebben over het tot in de eeuwigheid liggen op je toetsenbord. En altijd kiezen ze de momenten waarop het jou absoluut niet uitkomt. Zo zijn er nog een aantal eigenaardigheden waar de baasjes van die pluizige viervoeters zich allemaal in zullen herkennen.

 

 

 
Likken aan plastic
Als een kind zo blij ben je als de gids van je favoriete winkel op de deurmat valt. Maar nog voordat jij hem überhaupt zelf in je handen hebt, is jouw kat er al op gesprongen en heeft hem bemachtigd. Zeker niet om te lezen, maar om aan het plasticje om de gids te likken. Waarom katten dat doen is een groot raadsel, maar ze doen het allemaal. 
 
De beste plekjes
Als er dan even geen doosje in de buurt staat, dan weten ze wel de andere beste plekjes in huis te vinden. En laten dat nou net de plekjes zijn waar jij ook zo graag had willen zitten. Het lekkerste plekje op de bank, de stoel, jouw kussen, op het dekbed precies op jouw plekje of het enige stoeltje op het balkon.
 
Gezellig samen naar de toilet
Nog zoiets waar praktisch iedere kat zich schuldig aan maakt: samen met het baasje een bezoekje aan het toilet brengen. Zelfs als je de deur achter je dicht hebt getrokken, krabbelt de kat eraan als teken dat ook hij erbij wil. Ze blijven wel totdat je de wc doortrekt, want dat geluid vinden ze eng dus gaan ze er snel vandoor.

Doosjes

Reusachtige stellages bouw jij voor je lieve viervoeters. Trapjes, krabpalen, mandjes, gangetjes en holletjes. Alles is er aanwezig. Maar er daadwerkelijk gebruik van maken, ho maar! Zodra er ergens anders in het huis een doos te vinden is, weten die pluizenbollen deze binnen een mum van tijd te vinden en te bemachtigen. Doosjes zijn veel leuker!

Snurken to the max

Zo hard als wij mensen kunnen snurken, zo luid kunnen katten dat ook! Het lijkt soms wel alsof er hele bomen omgezaagd worden. Heerlijk languit met de pootjes gestrekt liggen ze dan te genieten van hun zoveelste middagdutje. Een hele enkele keer hoor je het zelfs door de radio heen…
 
Het toetsenbord
Last but not least gaat letterlijk iedere kat op je toetsenbord liggen, precies op het moment dat het eigenlijk echt even niet kan. Wanneer je echt hoognodig iets uit moet typen, of wanneer je een deadline te behalen hebt. Waarom ze dat doen? Misschien omdat je laptop zo lekker warm is? Of gewoon omdat die pluizenbol een flinke dosis aandacht nodig heeft?
 
Door het dollen heen
Zo’n één of twee keer per dag lijkt het wel alsof je kat bezeten is. Minstens vijf minuten lang rent hij door het huis heen, alsof zijn leven er vanaf hangt. Het ene moment ligt hij lekker te snurken op je schoot en het andere moment raast hij als een bezetene de trap op en af. Waarom? Ach, gewoon vijf dolle minuutjes.
 
Wat voor rare gewoontes heeft jouw pluizenbol?