Seks & relaties / Relaties
Relaties

Zo weet jij dat je first date een tweede waard is

De meeste dates zijn traumatisch; freaks die je vol op je mond zoenen of je een app sturen met de vraag of je jouw deel nog even wil overmaken. Zelden komt het voor dat jij je date echt leuk vond en toch twijfel je over een vervolg. 

Daten is niet alleen heel erg spannend, maar ook heel leuk! Wat is er nu gezelliger dan een hapje eten, een filmpje pakken en kletsen met leuk gezelschap. Tenminste, leuk… Dat moet vaak nog blijken! Hoe dan ook; je leert jezelf goed kennen. Want wat zoek jij in een potentiële lover en vooral; waar ben jij absoluut niet naar opzoek? Hoewel de meeste afspraakjes een enorme afgang zijn, kan het ook anders uitpakken. Maar hoe weet je nu dat het goed zit en jouw eerste date met die leuke guy weleens naar meer zou kunnen leiden? Was er sprake van de volgende punten, dan is hij een tweede afspraakje zeker waard; 

 

 
… Er was geen sprake van awkward silences, sterker nog; jullie gesprekken verliepen vloeiend. En er was diepgang, dus geen oppervlakkige gesprekken over het weer en tv-programma's... 
 
… Je stelde hem dan ook vragen en niet zozeer om de stiltes op te vullen. Nee, je was oprecht geïnteresseerd in zijn werk, familie en hobby’s. Je leek wel een journaliste zo nieuwsgierig was je! 

... En ook hij had alleen aandacht voor jou. Hij leek oprecht interesse in je te hebben en toonde dit ook maar al te graag. 
 
… Je had niet de neiging om hem te vergelijken met iemand anders. Eindelijk een keer iemand tegenover je waarbij je niet gelijk dacht aan je ex of die ene knappe, onbereikbare man. Gedachtes zoals; ‘Hij praat anders dan, hij kleedt zich anders dan, of hij heeft andere humor dan *naam van je ex* spookten niet rond in je hoofd. 
 
… Je voelde je op je gemak, jij kon helemaal jezelf zijn zonder te twijfelen. Het woord schaamte kwam niet voor tijdens je date. Eigenlijk voelde het alsof jullie elkaar al vaker hadden gezien. 
 
.. Hij behandelde jou met respect. Hij hield misschien de deur niet voor je open of schoof je stoel niet naar achteren (en zo wel; you’re a lucky girl!), maar hij kwam ook niet opdringerig over. Hij zette je netjes thuis af en verwachtte niet meer dan een knuffeltje. 
 
… Jullie maakten elkaar aan het lachen. Kon hij jouw sarcasme op prijs stellen en hield jij je lach niet in wanneer hij een grapje maakte? Niets is zo fijn als het delen van dezelfde humor! 
 
… Je keek niet voortdurend op je telefoon en dat betekent maar één ding; jij verveelde je geen seconde en had het enorm naar je zin (en hoefde je BFF niet in te schakelen om je uit deze situatie te redden). 
 
… In tegenstelling tot nu; heeft hij je al een berichtje gestuurd? Als jij het niet naar je zin had, had het je niet geboeid of je date nog een vervolg zou hebben of niet. Nu wil jij sowieso een tweede date en zo snel mogelijk een berichtje, zodat je de bevestiging hebt dat dit wederzijds is. 

… Je voelde simpelweg gewoon een vonk tussen jullie. De aantrekkingskracht die er tussen jullie was, was niet te verdoezelen. Er was sprake van een enorme klik en je weet stiekem gewoon zeker dat dit naar meer leidt… 
 
Wat is voor jou een reden om op een tweede afspraakje te gaan?