Dit zijn 5 de meest moeilijke periodes in een relatie

Relaties door Anne-Fleur

Een relatie hebben is hard werken. Zo gaat het het ene moment allemaal van een leien dakje, terwijl je daarna in een periode zit dat je alleen maar ruziet. Relaties hebben ups en downs en alleen goede, sterke en gezonde relaties houden uiteindelijk stand. Benieuwd naar welke periodes het lastigst zijn wanneer je een lover hebt? Lees dan gauw verder.

Lees ook: Plannen om te gaan samenwonen? Zo weet je of het de juiste tijd is

De 5 lastigste periodes in een relatie

In Flair deed liefdesexpert Marie-José Bosch-Kuiper een boekje open over de 5 lastigste periodes die je altijd zult meemaken in een relatie. Dit zijn geen leuke periodes, maar als jij en je lief meant to be zijn, dan komen jullie er sowieso samen uit.

Vakantieperiodes

Volgens Marie-José zijn de zomer- en kerstvakanties periodes waarin veel koppels erachter komen dat ze elkaar toch niet zo geweldig vinden. "De vakantie is het moment dat veel stellen beseffen: is dit alles? In het dagelijkse leven is er afleiding in de vorm van kinderen, werk, vrienden." In de vakantie spendeer je écht tijd met elkaar en dan kunnen er besefmomenten ontstaan waardoor twijfeling kan toestaan.

Groot verdriet

In een relatie support je elkaar, in goede periodes, maar ook in tijden waarin de ander zich niet zo goed voelt. Bijvoorbeeld als hij of zij met een groot verdriet te maken heeft (gehad). Marie-José: "Als je allebei moet dealen met een verdriet dat eigenlijk te zwaar is, dan kun je elkaar ook verliezen." De key is om altijd begripvol te zijn naar de ander, maar helaas is dat niet altijd de realiteit.

Nieuwe baan

Ook een nieuwe baan kan de rust in een relatie 'verstoren'. Het is logisch als jij of je partner zich op de nieuwe baan storten, maar vaak wordt de relatie even op een backburner gezet. "Als partner zie je hoe je geliefde zich erin stort, maar je staat wel aan de zijlijn. Kunnen jullie dat delen?", vraagt liefdesexpert Marie-José zich af.

Geboorte van een kindje

Wanneer jij en je partner een kindje hebben mogen verwelkomen, is dat natuurlijk een en al blijheid. Echter zit er voor veel relaties ook een naar randje aan. Dit is het moment waarop jullie op één lijn moeten liggen, maar dat is soms wel even wennen. "Wie doet wat, liggen jullie op één lijn qua opvoeding, doet je partner het wel goed, de stress van het slaapgebrek en de zorgen over jullie kind." Je bent namelijk niet alleen meer partners, maar ook opeens vader en moeder. Dat is niet niks!