3 heerlijke cocktails om te drinken na het kerstdiner 

Recepten door Zita

Kerst betekent niet alleen lekker eten, maar ook lekker drinken. Misschien is je favoriete drankje wel wijn, bier of een frisdrankje om te drinken tijdens kerst. Als je graag cocktails drinkt, is kerst de ultieme gelegenheid om heerlijke cocktails uit te proberen die perfect passen bij de feestdagen. Wij hebben een aantal cocktails voor je op een rijtje gezet die je drinkt na het kerstdiner.

Cocktails na het kerstdiner

Het kersdiner is vaak een erg vullend diner. Je eet misschien wel meerdere gangen en propt jezelf helemaal vol. Lekkerrrr! Als je dus na het kerstdiner een cocktail wil drinken, is het een goed idee om dus niet een te zware cocktail te drinken. Daarom zetten we een aantal frisse cocktails voor je op een rijtje die niet te zwaar op de maag vallen.

Sparkling gin lemon

Een perfecte, frisse cocktail voor na het kerstrdiner, is een sparkling gin lemon. Door de citroen in dit drankje en de Spa rood, is dit drankje lekker fris en dat is precies wat je wil na zo’n zwaar kerstdiner.

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 3 citroenen
  • 150 ml gin
  • 3 el siroop (maakt niet uit welke smaak)
  • Ijsblokjes
  • Spa rood

Het enige wat je hoeft te doen is de citroenrasp door een zeef in een maatbeker te doen, de gin een siroop erbij de schenken en dit in 6 grote glazen te schenken. Vul de glazen vervolgens nog met ijsblokjes en verdeel om het af te maken Spa rood over de glazen. Geniet ervan!

Limoncello blush

Deze cocktail heeft niet alleen een superleuke naam, maar hij smaakt ook nog eens superlekker. Wederom is deze cocktail erg makkelijk te maken én perfect om te drinken na het kerstdiner.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 1 citroen
  • 12 ijsblokjes of gescrusht ijs
  • 100 ml limoncello
  • 100 ml vodka
  • 100 ml sprite
  • 500 ml appelcranberrysap

Met een cintroenschiller schil je de schil van een citroen. Verdeel het ijs over de glazen. Schenk de koude limoncello en vodka in de glazen. Men de Sprite en appelcranberrysap in een kan en schenk ik ook in de glazen. Garneer het met de citroenschillen en je cocktail kan opgedronken worden!

Gin tonic met specerijen en mandarijn

Tenslotte hebben we een échte winterse cocktail voor je, namelijk een gin tonic met specerijen en mandarijn. Als je deze cocktail al ruikt, krijg je een echt kerstgevoel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 mandarijn
  • 1 tl pimentkorrels
  • 2 tl kardemompeulen
  • 6 kaneelstokjes
  • 200 ml gin
  • 20 ijblokjes
  • 600 ml tonic

Voor deze winterse cocktail begin je met het schoonmaken van de mandarijn en deze te schillen met een dunschiller. Schil niet het witte gedeelte, want dat is bitter. Dan doe je deze schil samen met de piment, kardemom en 1/3 van de kaneelstokjes in de fles. Voeg de gin toe en bewaar deze ongeveer 48 uur op een donkere plek en schud hem na 24 uur om. Daarna schenk je het gin-mengsel door een zeef en snijd de mandarijn in stukjes. Verdeel dan de ijsblokjes, gin en mandarijnstukjes over de glazen en voeg ook de tonic toe. Tenslotte garneer je het drankje met een schijfje mandarijn. Genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @ze.nl op Instagram en laat het ons weten!