Einde van een tijdperk: Lowlands wil af van muntverkoop op festival

Media door Elsemieke

Terwijl wij ons opmaken voor een lang weekendje hossen op onze favoriete nummers, is er al nieuws over een volgende editie van Lowlands. De organisatie wil namelijk stoppen met het verkoop van de muntjes. In plaats daarvan is het de bedoeling dat je vanaf 2023 alleen nog maar met je pinpas kunt betalen tijdens het festival.

Lowlands wil af van muntverkoop op festival

Het is altijd weer lastig: inschatten hoeveel muntjes je nodig hebt om fatsoenlijk te kunnen eten en drinken tijdens een festival. Je wil niet steeds nieuwe hoeven bijkomen, maar ook is het zonde als je bij thuiskomst ineens een aantal van die muntjes uit je zak ziet vallen. Het lijkt er op dat dit volgend jaar niet meer nodig is, althans bij Lowlands dan. De organisatie wil de komende jaren stoppen met het gebruik van festivalmuntjes. Je snacks en glaasjes wijn kunnen dan alleen nog maar met je pinpas worden betaald.

Eerlijke prijs voor je patatje

Een woordvoerder zegt dat dit voornemen dus nog niet geldt voor de komende editie in augustus. "Maar in 2023 of 2024 willen we wel die stap gaan maken”, zegt hij. Het festival onderzoekt nog wat de mogelijke problemen zijn die alleen betalen met pin opleveren. Een belangrijke reden om over te gaan tot alleen pinnen, is dat het soms moeilijk is om bij elk product eerlijke prijzen te berekenen met hele en halve muntjes. Kunnen wij het alleen maar mee eens zijn! "Of je een patatje voor 2 of 4 muntjes krijgt, dat gaat niet meer. Om de differentiatie beter te maken, moeten we over naar een ander systeem." Lowlands vindt dit jaar in het weekend van 20 augustus plaats. Het is voor het eerst sinds 2019 dat het festival weer georganiseerd kon worden.