Dakota Johnson over Fifty Shades of Grey-films: "heb er een slecht gevoel over"

Media door Elsemieke

Dakota Johnson kijkt niet met een positief gevoel terug op de films die ze maakte in de Fifty Shades of Grey-trilogie. Toen ze het contract tekende, was ze nog enthousiast, maar tijdens de opnames bleek veel tegen te vallen.

Dakota Johnson over Fifty Shades-films

De actrice die de hoofdrol vertolk in de Fifty Shades of Grey films heeft geen positief gevoel over gehouden aan de films. Dakota Johnson speelde in de erotische boekverfilmingen de hoofdrol van Anastasia Steele, maar ze kijkt dus negatief terug op de reeks. Dit gevoel zou voornamelijk zijn veroorzaakt door Fifty Shades-auteur E.L. James, die volgens Dakota veel invloed had op het script en de productie. "Ze eiste dat bepaalde dingen gebeurden. Zo wilde ze een innerlijk monoloog verwerken in de film, dat werkte gewoon niet. Het voelde echt altijd als een strijd, omdat wij het anders wilden."

Geen spijt

In 2011 kwam het eerste boek uit in de Fifty Shades-reeks. Er zijn meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht van de vier delen die de reeks inmiddels beslaat. De eerste drie delen zijn verfilmd. De actrice zegt dat er veel onenigheden waren op de set. "Ik durf er nu pas over te praten, want je wilt niet slecht spreken over een film die je moet promoten. Uiteindelijk ben ik wel trots op wat we hebben gemaakt, maar makkelijk was het niet." Echt spijt heeft Dakota niet van haar rol in de reeks. "Maar als ik vooraf had geweten dat de sfeer op de set zo zou zijn, dan denk ik niet dat ik 'ja' op de rol had gezegd."