Sterrenbeeld waterman: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna

De Waterman is het elfde teken van de dierenriem en staat onder invloed van planeet Uranus met het element Lucht. Een Waterman is rustig en trouw en stelt zich bescheiden op. Maar aan de andere kant heeft ze meteen een hekel aan autoriteit en vindt ze dat iedereen gelijkwaardig behandeld moet worden.

Ze heeft er een bloedhekel aan om niet serieus genomen te worden. Hoewel ze van mooie dingen en de natuur houdt en kunt genieten van comfort, is ze niet echt een luxepaardje. Vrijheid en Waterman zijn een twee-eenheid. Zonder die vrijheid wordt ze ongelukkig.

Koppigheid is ook een kenmerk van de Waterman. Maar dit wordt al snel vergeven, omdat ze een groot empathisch vermogen heeft naar familie, vrienden en relaties toe. Ze is ontzettend leergierig, maar kan soms ook zelfingenomen overkomen.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Waterman?

Je bent een Waterman als je geboren bent tussen 22 januari en 21 februari.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Waterman

Een Waterman helpt graag anderen. Dat doet ze uit idealisme en een goed hart. Ze wil graag helpen problemen op te lossen. Ook helpt ze graag mee aan goede doelen. Dit sterrenbeeld kan ook wel eens excentriek overkomen in kleding of smaak in het algemeen.

De Waterman overdenkt eigenlijk alles en analyseert continue. Ze is dol op muziek. Ze heeft dat echt nodig om zich goed te voelen en vaak maakt ze zelf ook muziek. Ze is ook geen allemansvriend. Liever een paar goede vrienden dan oppervlakkige contacten.

Ze wil graag serieus genomen worden en je kunt ook erg met een Waterman lachen. Een Waterman is goed creatieve beroepen. Ze komt het beste tot haar recht als ze haar creativiteit en kennis kan inzetten.

Positieve eigenschappen van een Waterman

Het leuke aan een Waterman is dat ze heel ruimdenkend is. Ook in discussies heeft ze zelfreflectie en staat ze open voor andere ideeën en meningen. Het Waterman heeft als instelling: het leven is een feestje. Ze wil er alles uithalen en heeft een hoger doel voor ogen. Ze is heel ambitieus. Dit sterrenbeeld is een graag geziene gast op feestjes, ze kan makkelijk met iedereen opschieten en weet altijd iemand uit de put te praten. Ze ziet altijd lichtpuntjes aan de horizon. Ze laat beide kanten van een situatie zien. De Waterman staat bekend om haar grote gevoel voor humor.

Negatieve eigenschappen van een Waterman

Een Waterman is wel een eigenwijs sterrenbeeld, tot op het rebelse af. Als ze eenmaal overtuigd is van haar mening, kan ze zelfs koppig en tegendraads zijn en haar goede humeur verliezen. Is een Waterman echt goed boos, dan kan ze heel primair reageren en duurt het even voordat ze weer tot rust is gekomen. Als iemand haar echt iets onrechtvaardigs aandoet, zal ze hier niet snel overheen stappen. De ander zal dan echt alles in de strijd moeten gooien om het weer goed te maken. Maar de Waterman heeft een olifantengeheugen, dus de kans is zeer klein dat het ook echt weer goed komt.

De Waterman en de liefde

Dit sterrenbeeld heeft ook in de liefde alle vrijheid nodig. Op het moment dat ze ingekaderd wordt, loopt de relatie vaak stuk. Ze vindt het vaak moeilijk om zich aan te passen. Ze is soms gesloten, laat mensen niet zo vaak toe en daarom heeft ze wel een partner nodig die haar goed aanvoelt, zonder dat ze te veel hoeft uit te leggen. In de liefde is de Waterman heel zorgzaam en liefdevol, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze willen zich graag goed voelen in de relatie.
Sleur en saaiheid zijn ook een no go voor dit sterrenbeeld, want ze heeft behoefte aan avontuur en passie.
 

Goede eigenschappen Waterman

  • Sympathiek
  •  Loyaal
  •  Creatief
  •  Onafhankelijk
  •  Sterk gevoel voor rechtvaardigheid

 

Minder goede eigenschappen Waterman

  • Koppig
  • Niet flexibel
  • Temperamentvol
  • Gesloten
  • Overgevoelig

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.