Sterrenbeeld steenbok: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna

De Steenbok is het tiende teken van de dierenriem en staat onder invloed van planeet Saturnus met het element Aarde. Dit sterrenbeeld is serieus van aard en traditioneel. Ze is onafhankelijk en kan grote stappen maken in haar persoonlijke en professionele leven.

De Steenbok verliest niet snel haar zelfbeheersing en loopt in veel zaken voorop. Ze heeft leidinggevende kwaliteiten en kan mensen goed aansturen. Omdat de Steenbok van haar fouten weet te leren, kan ze uiteindelijk de top bereiken in haar werkende leven. Ze is een doorzetter en stopt niet voor haar doelen bereikt zijn. Ze heeft een grote geldingsdrang.

Omdat een Steenbok heel methodisch en georganiseerd is, mist ze zelden een detail. Dit sterrenbeeld is ook geduldig. Ze weet goed met tegenslag om te gaan en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ook naar familie en vrienden. Vaak neemt een Steenbok juist vrijwillig allerlei verantwoordelijkheden op zich en neemt ze het voortouw als het nodig is.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Steenbok?

Je bent een Steenbok als je geboren bent tussen 22 december en 21 januari.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Steenbok

De Steenbok is vaak een rustige, stabiele persoonlijkheid. Ze leeft vrij sober en is een persoon van de klok. De Steenbok zal dan ook niet snel ergens te laat komen.  Een Steenbok kan wat serieus overkomen, maar heeft juist veel humor.

Ze is enorm ambitieus en werkt daar toegewijd aan. Omdat ze zo gedetailleerd is, maar ook geduldig, kan het even duren voordat ze haar doel bereikt. Je kan echt op haar bouwen en terugvallen, want de Steenbok is betrouwbaar.

In relaties is dit sterrenbeeld erg liefdevol, maar het kan een tijdje duren voordat ze je toelaat tot haar leven. Als ze je niet kent, zal ze afstandelijk overkomen en moeilijker te bereiken zijn. Maar wanneer een Steenbok je vertrouwt, gaat ze helemaal voor je.

Positieve eigenschappen van een Steenbok

De Steenbok is betrouwbaar, gedisciplineerd en verantwoordelijk. Ook is dit sterrenbeeld extreem geduldig en ze zal dus de tijd voor je nemen, of op je wachten. Een Steenbok heeft een actieve geest en kan zich erg goed concentreren. Steenbokken hebben een droog gevoel voor humor en houden er erg van als je ze aan het lachen maakt.
Dit sterrenbeeld is heel loyaal en trouw in vriendschappen. Ze zal altijd voor je klaar staan, dag en nacht. Ook is ze heel gul en gastvrij, terwijl ze daar niets voor terugverwacht.

Negatieve eigenschappen van een Steenbok

De Steenbok kan zichzelf en het leven iets te serieus nemen, zeker ook als het om haar carrière gaat. Dan is ze zelfs overambitieus en daar moet dan ook alles voor wijken. Ze staat minder open voor problemen van anderen dan van haarzelf. Ze heeft ook een wat pessimistische en soms negatieve kijk op zaken en als ze een slecht humeur heeft, kun je beter even uit haar buurt blijven. Hoewel ze dus gastvrij en gul is thuis, kan ze in andere zaken juist heel zuinig zijn. Soms iets té zuinig zelfs.
Ook heeft de Steenbok haar oordeel over anderen snel klaar en kan ze rechtlijnig zijn. Daardoor is ze soms onbuigzaam en absoluut niet flexibel.

De Steenbok en de liefde

Een Steenbok neemt haar tijd en heeft dus ook tijd nodig om verliefd te worden. Liefde op het eerste gezicht komt eigenlijk nauwelijks voor bij haar. De Steenbok kan in de liefde soms koud overkomen en ook wel gevoelloos. Verwacht van haar niet al te veel spontaniteit. Ze kan romantisch zijn, maar dan wel volgens haar eigen regels. Ze is minder gericht op wat haar partner wil, omdat ze ook wel egocentrisch kan zijn. Vertrouwen is essentieel voor jaar. Dus als ze je vertrouwt, is de Steenbok warm en lief.

Goede eigenschappen Steenbok
 

  • Praktisch
  • Ambitieus
  •  Wijs
  •  Geduldig
  •  Betrouwbaar

Minder goede eigenschappen Steenbok

  • Pessimistisch
  • Stug
  • Koppig
  • Verlegen
  • Egoïstisch

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.