Sterrenbeeld: Schorpioen

Horoscoop door Suzanna

De Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem en staat onder invloed van planeet Pluto met het element Water. Een Schorpioen heeft een enorme drijfveer en een sterk gevoel voor gerechtigheid. Ze wil graag anderen helpen. Daar kan ze heel ver in doorgaan.

De Schorpioen wordt ook wel gezien als het meest intense sterrenbeeld. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat ze koel en rustig lijkt, terwijl er diep van binnen een vuurtje brandt. De Schorpioen heeft een enorm sterke wil en is standvastig in het nastreven van wat ze voor ogen heeft. Als ze haar mening deelt, is ze niet het meest tactische sterrenbeeld van de dierenriem. Ze kan daardoor best bot uit de hoek komen.

Ze heeft een hang naar mysterie, geheimen en zelfs het occulte vindt de Schorpioen buitengewoon interessant. Anderzijds is ze heel goed in het bewaren van andermans geheimen. Ze zoekt in het leven diepe emotionele contacten met mensen en het is frustrerend dat dit niet altijd mogelijk is. Oppervlakkigheid en kitsch vindt ze vreselijk.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Schorpioen?

Je bent een Schorpioen als je geboren bent tussen 22 oktober en 21 november.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Schorpioen

De Schorpioen kan bescheiden overkomen, maar diep van binnen is ze best zelfverzekerd. Haar directheid waardeert ze ook in een ander. Dit sterrenbeeld houdt erg van helderheid. Door haar sterkte intuïtie kunnen mensen de Schorpioen niet snel misleiden, want ze heeft je meteen door. Ze komt voor anderen een beetje mysterieus over en hebt vaak een charismatische uitstraling. De Schorpioen is ontzettend nieuwsgierig naar alles en wilt precies het hoe en waarom weten.

Een Schorpioen vindt het heel lastig over haar diepste emoties te praten en er moet wel echt een heel bijzonder iemand langskomen, wil ze die in vertrouwen nemen.

Positieve eigenschappen van een Schorpioen

Een Schorpioen is vaak humoristisch en intelligent. Door haar uitstraling werken ze als een magneet voor anderen. Ze staat open voor iedereen die op haar pad komt en maakt dan graag een praatje met je. Krijg je een compliment van een Schorpioen, dan weet je dat ze het echt meent. Ze kan door je scherp te ondervragen snel tot je kern doordringen en als je eenmaal bij de Schorpioen in het hart zit, dan heb je een vriendschap voor het leven. Ze staat ook altijd vooraan in de rij om te helpen.

Negatieve eigenschappen van een Schorpioen

Door haar geslotenheid laat de Schorpioen niet direct het achterste van haar tong zien. Ze lijkt daardoor ongrijpbaar en komt dan wel eens onbetrouwbaar over. Door haar intuïtie is ze ook in staat jouw zwakke plekken te zien en dat kan leiden tot manipulatie. Jaloezie is ook een ding voor de Schorpioen. Stiekem kan dit sterrenbeeld heel erg jaloers zijn op de dingen die jij hebt. Die wil zij ook.

Een Schorpioen is niet van de compromissen. Het is zwart of wit en daar zit vaak niets tussenin. Haar zelfverzekerdheid kan zich ook uiten in een groot ego.

De Schorpioen en de liefde

De Schorpioen is enorm loyaal en vertrouwen is zeer belangrijk. Zelf vertrouwt ze jou niet zo snel, dus moet je erg je best doen om haar vertrouwen te winnen. Een Schorpioen wordt niet makkelijk verliefd, maar net als in vriendschappen kan het zo zijn dat als je eenmaal haar hart verovert, ze jou zal overladen met liefde.

In de liefde is de Schorpioen zeer gepassioneerd en gaat het om intense emoties. Maar probeer niet om dingen voor haar te verbergen, want de kans is groot dat ze er achter komt. De Schorpioen houdt van eerlijkheid en oprechtheid.  

Goede eigenschappen Schorpioen

  • Gepassioneerd
  • Loyaal
  • Sterk rechtvaardigheidsgevoel
  • Charismatisch
  • Vindingrijk

Mindere eigenschappen Weegschaal

  • Trots
  • Manipulatief
  • Jaloers
  • Afstandelijk
  • Onbuigzaam

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.