Sterrenbeeld weegschaal: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna

De Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en staat onder invloed van planeet Venus met het element Lucht. Balans is belangrijk voor de Weegschaal. Dit sterrenbeeld staat bekend om haar charme, humor en diplomatieke instelling. Ze is een bemiddelaar in conflicten, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

De Weegschaal is erg positief ingesteld en door haar aantrekkelijke karakter is ze heel sociaal. Ze is ook makkelijk in de omgang. Het sterke gevoel voor onrecht wil ze graag doorvertalen naar de wereld. Ze is daarom erg idealistisch en zal vaak vooraan staan in de frontlinie om dingen te veranderen. Ze komt graag op voor de underdog en mensen die het minder goed hebben en wordt daarvoor zeer gewaardeerd. Haar gevoel voor humor kan zorgen voor ontspanning in een moeilijke situatie.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Weegschaal?

Je bent een Weegschaal als je geboren bent tussen 22 september en 21 oktober

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Weegschaal

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn vaak creatief. Ze wil daar ook graag haar beroep van maken. Materiële dingen vindt de Weegschaal niet zo belangrijk, maar ze houdt wel van mooie dingen en esthetiek. Een Weegschaal moet wel leren dat er niet altijd rechtvaardigheid mogelijk is.

Een Weegschaal is bij uitstek iemand die goed kan bemiddelen in moeilijke situaties. De Weegschaal staat bekend als de diplomaat van de dierenriem. Ze blijft zoeken naar een oplossing in een conflict om beide partijen tevreden en in balans te houden. Ze bekijkt de situatie vanuit beide kanten. Deze diplomatieke gave betekent dat veel mensen op haar kunnen rekenen en ze leunen dan ook graag op haar.

Positieve eigenschappen van een Weegschaal

De Weegschaal is actief, ondernemend en energiek. Ze is heel empathisch en eerlijk en staat er altijd voor open om iedereen te helpen. Als geliefden en vrienden in de problemen komen, zal de Weegschaal voor je vechten. Dit sterrenbeeld gaat dus voor je door het vuur. Ze is niet voor niets een Weegschaal, want ze is een evenwichtig en nuchter type. Ze kan zich goed in anderen inleven.
 

Negatieve eigenschappen van een Weegschaal

Als de Weegschaal wordt tegengewerkt raakt ze gefrustreerd. Soms kan ze het zichzelf moeilijk maken, omdat ze het lastig vindt een eigen standpunt in te nemen. Ze heeft moeite met kiezen en is daardoor wat besluiteloos. Ze wil eerst liever alle opties tegen elkaar afwegen. Een Weegschaal is ook conflictvermijdend. Wel houdt ze van praten, maar dat kan ook wel eens uitlopen op een nare discussie omdat ze eigenwijs is. Een Weegschaal die bevestiging zoekt, kan slecht tegen kritiek.  

De Weegschaal en de liefde

Liefde is voor de Weegschaal ontzettend belangrijk. Ze is op zoek naar de perfecte match, wat met de invloed van de planeet Venus te maken heeft. Een Weegschaal wordt vaak in de liefde bewonderd. Ze zoekt een partner met wie ze goed kan praten. Dit sterrenbeeld is een ultieme verleidster en houdt van luxe dates in een mooie, elegante omgeving. De Weegschaal vindt het ook fijn om het anderen naar haar zin te maken in de liefde.
In een partner zoeken ze iemand die er goed uitziet en mooi gekleed. Soms is het uiterlijk voor de Weegschaal nog wel eens belangrijker dan het innerlijk.
Omdat ze conflictvermijdend is, kan dat wel zorgen voor moeizame gesprekken. Geef de Weegschaal dus de ruimte in de liefde, want ze heeft een hekel aan gedoe.

Goede eigenschappen Weegschaal

 • Evenwichtig
 • Charmant
 • Verleidelijk
 • Rechtvaardigheidsgevoel
 • Diplomatiek
 • Goede luisteraar

Mindere eigenschappen Weegschaal

 • Besluiteloos
 • Veeleisend
 • Conflictvermijdend
 • Eigenwijs
 • Meer uiterlijk gericht

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.