Sterrenbeeld maagd: de goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna

Het sterrenbeeld Maagd is het zesde teken in de dierenriem. De Maagd staat onder invloed van planeet Mercurius met element Aarde. Een maagd is vaak bescheiden van karakter en staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze heeft vaak een analytische geest met oog voor detail. Ze is daardoor ook perfectionistisch.

Ze is dol op mode, houdt van mooie kleding en ze heeft een goede smaak. Voor de Maagd zijn vrienden en familie erg belangrijk. Ze kan rustig en soms wat verlegen overkomen. Door haar gevoeligheid is ze bescheiden en vriendelijk. In gezelschappen blijft ze liever op de achtergrond en laat het eerst allemaal even bezinken voordat ze het achterste van haar tong laat zien. Maar eenmaal op haar gemak kletst ze de oren van je hoofd. Dit sterrenbeeld is een beetje een pietje precies en een gewoontedier. De Maagd houdt van een opgeruimde omgeving.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Maagd?

Je bent een Maagd als je geboren bent tussen 22 augustus en 21 september.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Maagd

De Maagd komt zelden te laat op afspraken. Ook in haar werk is ze nauwkeurig en kan soms een beetje ongeduldig zijn voor mensen die daarin niet kunnen meekomen. Ze moet wel een beetje haar grenzen leren stellen, want soms kan ze door haar perfectionisme over haar grenzen gaan. Wanorde en chaos is aan haar niet besteed en in zo’n omgeving zou ze ook niet kunnen werken of wonen.

Anderzijds heeft de Maagd vaak moeite om geld te sparen, want dat geeft ze liever uit. Verder is de Maagd soms te kritisch over zichzelf en heeft ze de neiging om alles wat niet goed is uit te vergroten. Ze is haar eigen grootste criticaster. Maar door haar warme persoonlijkheid heeft ze vaak veel vrienden.

Positieve eigenschappen van een Maagd

De Maagd is integer en gericht op het oplossen van problemen en moeilijke kwesties. Ze is zelfs dol op ingewikkelde problemen, want ze is een echte ster in het oplossen ervan. Ze pakt dingen dan ook graag aan, waar anderen het niet durven. Mensen leunen daarom graag op de Maagd, omdat zij het wel even regelt. Ze weet goed hoe ze iets wil hebben en kan daardoor ook makkelijk haar grenzen aangeven. Dat doet ze op een positieve manier, zonder daarbij mensen te willen kwetsen. Dit sterrenbeeld geeft graag goede adviezen aan iedereen en daar vertrouwen mensen haar ook op.

Negatieve eigenschappen van een Maagd

Omdat de Maagd liever over praktische zaken praat, in plaats van over de diepere zielenroerselen, kan ze soms wat kil overkomen. Omdat ze altijd analyseert, kan ze zelfs een iets te serieuze indruk maken. Hoofd- en bijzaken scheiden is soms ook lastig. De Maagd vindt het ook lastig om haar emoties te uiten. Van buiten lijkt ze heel rustig, terwijl ze van binnen erg nerveus is. Ze wordt daarom ook wel eens verkeerd ingeschat. Het feit dat een Maagd een workaholic is en het over niets anders kan hebben dan haar werk, kan anderen irriteren.

De Maagd en de liefde

In de liefde zijn mensen met het sterrenbeeld Maagd kritisch en daarom kunnen ze heel perfectionistisch zijn. Ze zoeken om die reden het liefst een ruimdenkende partner. Omdat de Maagd in het algemeen heel praktisch is, is ze dat ook in de liefde. Ze is niet van de grootste liefdesgebaren, zeker niet spontaan. Het is belangrijk dat haar partner dit niet persoonlijk opvat.

In de liefde is de Maagd heel zorgzaam en zal haar partner altijd beschermen. Loyaliteit is voor haar essentieel. Een Maagd kan op het oog heel gereserveerd lijken, maar ze heeft zeker ook een wilde kant als ze haar ultieme match heeft.

Goede eigenschappen Maagd

  • Nuchter
  • Ordelijk
  • Praktisch
  • Positief
  • Beschermend

Mindere eigenschappen Maagd

  • Kritisch 
  • Sceptisch
  • Bazig
  • Afstandelijk
  • Kan slecht tegen kritiek


Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.