Sterrenbeeld leeuw: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna


De Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en staat voornamelijk onder invloed van de Zon. Ze heeft als element Vuur. Een Leeuw is een geboren leider en is dol op aandacht. Ze is super sociaal, voortvarend en enthousiast. Een Leeuw staat graag in het middelpunt en houdt erg van aandacht. Dat heeft ook met het element Zon te maken.

In haar werk houdt dit sterrenbeeld van eigen autoriteit. Het liefst heeft de Leeuw een baan waarin zij zelf de verantwoordelijkheid heeft. Daar komt het leiderschap weer in terug. Voor anderen is ze vaak de rots in de branding. In de liefde is de Leeuw heel vurig. Een Leeuw wordt graag bewonderd en heeft de wil om de wereld naar eigen idee om te vormen. Ze is een echt zonnekind en is vaak ook spiritueel en creatief.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Leeuw?

Je bent een Leeuw als je geboren bent tussen 22 juli en 21 augustus

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw heeft een trots karakter en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze heeft een sterke wilskracht en stort zich graag met overgave op allerlei nieuwe projecten. Dit sterrenbeeld is niet zozeer materialistisch, maar gaat wel voor de erkenning. Ze komt over als een zelfverzekerde persoon die veel vrienden heeft. Dat heeft alles te maken met trouw: een Leeuw is heel trouw in vriendschappen. De Leeuw is een mannelijk teken. Dat houdt in dat ze vaak extravert en ondernemend is. Ze kan zich goed uiten en is heel pragmatisch.

Positieve eigenschappen van een Leeuw

Een van de mooiste eigenschappen van de Leeuw is dat ze een warme en liefdevolle persoonlijkheid heeft. Daarom zijn mensen graag bij haar. Ze is dol op haar vrienden en een waardevolle collega. Een Leeuw is iemand voor vriendschappen voor het leven. Ze is zeer positief ingesteld en daarom is ze niet rancuneus. Ook als er vervelende dingen gebeuren is dit sterrenbeeld vergevingsgezind. Ze ziet mensen als gelijkwaardig en zal niet snel op iemand neerkijken. De Leeuw heeft respect voor andere meningen en standpunten.

Negatieve eigenschappen van een Leeuw

Doordat ze veel van aandacht houdt, kan de Leeuw wel eens als een echte drama queen overkomen. Ze houdt er niet van om niet behandeld te worden als een koningin. Dat gebeurt bijvoorbeeld als ze geen erkenning krijgt voor wat ze gedaan heeft. Ook houdt een Leeuw niet zo van kritiek en voelt ze zich snel aangevallen als dat gebeurt. Door haar sterke autoriteit wil ze wel eens voortvarend de leiding nemen en daardoor autoritair en bemoeiziek overkomen.

De Leeuw en de liefde

De Leeuw is echt een sterrenbeeld dat vol overgave lief kan hebben. Daardoor voelt haar partner zich heel bijzonder. Ook is ze heel trouw in relaties. Ze trekt ook de kar in de relaties en neemt het voortouw. Een Leeuw vindt het heel oké als mensen tegen haar aanleunen. Omdat een Leeuw trots is wat zij bereikt heeft in het leven, zoekt ze daar ook een sterke partner bij. Ook houdt ze van een partner die haar bewonderd en haar overlaadt met cadeautjes. Iemand die zuinig is, past niet bij een Leeuw. Zelf is ze ook heel gul, dus andersom verwend ze haar partner.

Goede eigenschappen Leeuw

 • Leiderschap 
 • Vrijgevig
 • Gul
 • Warmhartig
 • Vrolijk
 • Humoristisch

Mindere eigenschappen Leeuw

 • Arrogant
 • Koppig
 • Egocentrisch
 • Lui
 • IJdel
 • Bazig

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

 

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.