Sterrenbeeld kreeft: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna

Het sterrenbeeld Kreeft heeft als heersende planeet de Maan en het waterelement. Als Kreeft ben je ontzettend gevoelig en heb je een enorme angst om belachelijk gemaakt te worden. Ze heeft de neiging om in haar schulp te kruipen en veiligheid is voor de Kreeft ontzettend belangrijk.

Dit sterrenbeeld is erg gevoelig voor prikkels en alles komt hard bij haar binnen. Daardoor voelt ze zich niet altijd even prettig. Ze is een echte huismus en vindt het heerlijk om thuis te zijn en zich daar te vermaken. Door het schild dat de Kreeft heeft, laat ze niet direct het achterste van haar tong zien. Ze is in vriendschap super loyaal. Ze heeft een sterke intuïtie en door haar hoge gevoeligheid pakt ze vaak emoties van anderen op. Ze is echt een familiemens en beschermt haar geliefden.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Kreeft?

Je hebt het sterrenbeeld Kreeft als je tussen 21 juni en 22 juli geboren bent.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Kreeft

Een Kreeft is heel beschermend naar vrienden en familie en zal geduldig luisteren naar een ander. Ze heeft een zacht karakter en kan soms verlegen overkomen. Ze is een creatief persoon in werk en het oplossen van problemen. Omdat de Kreeft ook overtuigend en vasthoudend is, kan het soms lastig voor haar zijn om met teleurstellingen om te gaan. Als dit sterrenbeeld haar zin niet krijgt, kan ze zelfs een beetje vijandig en agressief worden. Ze heeft moeite met haar plek innemen en werkt daarom ook graag zelfstandig.

Soms kunnen mensen de Kreeft als koel omschrijven. Vaak kennen alleen intimi de echte Kreeft. Omdat ze snel emoties van anderen aanvoelen, zijn ze populair als luisterend oor.

Positieve eigenschappen van een Kreeft

Een Kreeft als vriend is discreet en weet geheimen bij zich te houden. Ze zal haar vrienden en familie nooit in de steek laten, want ze is heel loyaal en beschermend. Juist ook doordat ze de tijd voor je neemt, kan ze diep tot je emoties en innerlijk doordringen. Door haar extreem goede intuïtie heeft ze gelijk door wat er speelt. Verder is de Kreeft vasthoudend als ze een doel voor ogen heeft.

Negatieve eigenschappen van een Kreeft

Een Kreeft staat bekend als een van de meest humeurige sterrenbeelden van de dierenriem. Ze kan best kattig en prikkelbaar overkomen. Als ze niet wordt begrepen kan ze koud of zelfs agressief worden. Ze is slecht van vertrouwen en deelt liever niet te veel over zichzelf. Door haar perfectionisme kan ze wel eens heftig clashen met anderen. Een Kreeft is graag thuis en verzamelt daar van alles en nog wat, waardoor ze een rommelige indruk kan maken. 

Kreeft en de liefde

De Kreeft is introvert en gaan erg op hun gevoel af. Ze is ontzettend loyaal en daarnaast romantisch en aanhankelijk. Het is voor de Kreeft vaak een missie om een partner voor het leven te vinden. Daarom kan het vaak lang duren voordat de Kreeft zich echt openstelt voor een ander. Maar heb je eenmaal haar hart veroverd, dan is ze erg trouw. Ze kan aanvankelijk ook een beetje ongrijpbaar overkomen, maar geef dit sterrenbeeld de tijd en dan verdwijnt de harde schaal. Maar vertrouwen is echt het belangrijkste. Een Kreeft is bang voor afwijzing en heeft ook moeite met loslaten. Daardoor kan ze bezitterig overkomen. Als ze je eenmaal in je hart heeft dan is dat eigenlijk voor altijd.

Voor de Kreeft geldt ook: oude liefde roest niet. Ze idealiseert de liefde en dat is niet altijd even realistisch. Belangrijk voor haar is ook dat ze een partner treft die precies weet wat er in haar omgaat.

Goede eigenschappen Kreeft

 • Discreet
 • Beschermend
 • Geduldig
 • Liefdevol
 • Toegewijd

Mindere eigenschappen Kreeft

 • Humeurig
 • Negatief
 • Wantrouwig
 • Gesloten
 • Agressief
 • Overgevoelig

Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.
 

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.