Sterrenbeeld ram: alle goede en slechte eigenschappen - Ze.nl

Horoscoop door Suzanna


De Ram is het eerste teken van de dierenriem. De heersende planeet van dit sterrenbeeld is de planeet Mars. En het element wat bij Ram hoort is vuur. Als je dit sterrenbeeld hebt dan ben je vaak avontuurlijk ingesteld en heb je de behoefte om eens in de zoveel jaar iets nieuws te proberen. Als Ram ben je vaak een geboren leider en behoorlijk voortvarend. Je bent direct, impulsief en avontuurlijk ingesteld.


De Ram is wild en wil nogal eens doordrammen om zijn of haar zin te krijgen. Je leert door jouw enthousiasme niet altijd van je gemaakte fouten en het kan dus zijn dat je een fout nog een keer maakt. Je hebt als Ram een sterk rechtvaardigheidsgevoel, maar bent tegelijkertijd ook heel direct en kunt daarmee mensen kwetsen. Je bent met dit sterrenteken vaak een eenling, onafhankelijk en graag op jezelf. Ook verlies je snel je interesse in dingen. De Ram staat in verbinding met Mars en dat houdt voor dit sterrenbeeld in dat je goed je grenzen kan aangeven en vol energie bent. Verder houd je je graag aan je beloftes. Mensen kunnen van jou op aan. Door je hoge energie en gevoeligheid voor impulsen ben vatbaar voor klein ongelukjes.  Een Ram houdt erg van luxe en is daarom gesteld op geld en bezit.

Wanneer heb je het sterrenbeeld Ram?

Als je geboren bent onder het sterrenbeeld Ram vier je jouw verjaardag tussen 21 maart en 20 april.

Eigenschappen van een persoon met het sterrenbeeld Ram

Als Ram ben je een geboren leider en heb je als belangrijke eigenschap dat je altijd doorgaat en doelgericht bent. Een Ram is avontuurlijk ingesteld en durft daarom ook te pionieren. Erkenning is voor dit sterrenbeeld een must en vaak hangt hier ook roem en rijkdom aan vast. Een Ram doet graag haar eigen ding en het moet dan ook op haar manier gaan, anders werkt het voor dit sterrenbeeld niet. Dat laat een Ram dan ook meteen weten en niet altijd op een genuanceerde manier. Voor je het weet heb je weer eens iemand gekwetst. Een Ram is ongeduldig, maar ook voortvarend en enthousiast. Erg direct in het geven van zijn of haar mening. Je bent super creatief en barst van de ideeën. Je wil overal de beste in zijn en houdt wel van een beetje concurrentie. Als je als Ram meer mensen toelaat in je leven en wat meer je wantrouwen laat gaan, wordt het leven steeds leuker. Ook al ben je erg op je vrijheid gesteld, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Maar word je aan banden gelegd, dan is de relatie snel afgelopen.

Positieve eigenschappen van een Ram

Een typische Ram is heel enthousiast en weet vaak haar plannen aan de man te brengen. Het sterrenbeeld is recht door zee dus je weet altijd wat je aan een Ram hebt. De Ram is duidelijk en heeft geen verborgen agenda. Dit sterrenbeeld is een van de pioniers in het dierenriem en is dus vaak als eerste op de hoogte van nieuwe trends of is zelf vernieuwend. Een Ram is dus een inspiratie voor haar omgeving. Je bent allesbehalve saai en weet regelmatig de boel op stelten te zetten. Je bent positief ingesteld en met jouw energie kun je bergen verzetten. Je bent ook heel zorgzaam voor de mensen die je toelaat in jouw leven. Een Ram in een leidinggevende rol zorgt dat iedereen de kans krijgt om te groeien en maakt geen misbruik van zijn of haar leiderschap. Een Ram is ook moedig en gaat niet mee met de massa als zij een andere mening heeft.

Negatieve eigenschappen van een Ram

Als Ram kun je behoorlijk drammerig zijn om je zin door te drijven. Je kan daardoor egoïstisch en hard overkomen. Als de Ram boos wordt, berg je dan maar, want het duurt even voordat dat voorbij is. Je staat als Ram behoorlijk op jouw strepen en kan dan soms agressief overkomen. Dit sterrenbeeld staat bekend om zijn korte lontje en opvliegendheid. Verder is de Ram gehaast. Een Ram kan ook heel overmoedig zijn en haar hand overspelen.

De Ram en de liefde

Een verliefde Ram is hartstochtelijk en zal er alles aan doen om je te versieren. Het is echt een jager en een flirt. Ook houdt de Ram van plagen om aandacht in de liefde te krijgen. Dit sterrenbeeld weet precies wat zij wil en gaat recht op haar doel af. Wijs je de Ram af dan blijkt de stoere Ram een heel klein hartje te hebben. Dit zal de Ram niet snel vergeten. Eenmaal in relatie blijkt de Ram heel zorgzaam te zijn en door het vuur te gaan voor zijn of haar geliefde. Een Ram houdt van stereotype mensen, bijvoorbeeld een stoere man of een sensuele vrouw. Een beetje van de oude stempel dus.

Het sterrenbeeld Ram past van nature goed bij andere vuurtekens als leeuw en boogschutter. De astrologische tegenpool van de Ram is weegschaal als goede rustige tegenhanger. Die kan een kalmerend effect op de Ram hebben. Het sterrenbeeld Vissen past dan weer niet zo goed bij de Ram, omdat Ram en vissen een totaal andere kijk op het leven hebben. 

Goede eigenschappen Ram

  • Geboren leider
  • Doorzetter
  • Hartstochtelijk
  • Sterk rechtvaardigheidgevoel

Mindere eigenschappen Ram

  • Ongeduldig
  • Drammerig
  • Kort lontje
  • Gehaast


Meer weten over de andere sterrenbeelden? Bekijk hier het overzicht van alle sterrenbeelden.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.