Zoon geeft verslaafde moeder nog één kans: "je bent verward en eenzaam"

Media door Elsemieke

“Ik ben moe van jarenlang zorg en strijd”, zegt zoon Ype tegen zijn drankverslaafde moeder. De gevolgen van Sylvia’s alcoholverslaving zijn voor iedereen duidelijk, behalve voor haarzelf. In een nieuwe aflevering van Verslaafd zien we een heftig verhaal van een bezorgde zoon en een moeder die het leven duidelijk niet meer onder controle heeft.

Zoon Ype (22) schakelt als laatste noodkreet ‘Verslaafd!’ in. Tijdens de interventie leest hij zijn moeder een confronterende brief voor. Ype wil namelijk zijn moeder terug. De leuke versie van zijn moeder dan en niet de vrouw die gebukt gaat onder haar alcoholverslaving die ze al jarenlang heeft. Nu Ype op zichzelf woont, maakt hij zich grote zorgen om zijn verstandelijk gehandicapte zusje Yildau (18). Sylvia’s drankgebruik lijkt maar niet te minderen, zo erg zelfs dat haar dochter 's nachts in paniek haar broertje moet opbellen. 

Dronken achter het stuur

Datzelfde zusje stuurt haar broer Ype vaak foto’s waarop te zien is hoe Sylvia dronken in slaap is gevallen op de bank. Op dorpsfeesten valt ze vaak, te midden van het feestgedruis, om en plast ze soms in haar broek. Ook gaat ze dronken achter het stuur zitten, maar Sylvia ontkent wel dat ze een drankprobleem heeft. Iets waar Ype door het programma Verslaafd inschakelt verandering in probeert te brengen.

"Ik wil mijn moeder terug"

“Je bent veranderd in een soms boze, eenzame, negatieve en verwarde moeder. Als jij zo door blijft gaan met drinken, ben ik bang dat je leven een heel zielig en vroeg einde gaat krijgen. Kan Sylvia afscheid nemen van haar jarenlange relatie met alcohol? “Als je deze kans niet pakt, moet ik afstand van je nemen”, verzekert haar zoon haar. “Ik wil graag m’n moeder terug, want ik mis je.”

 

Foto: RTL

Lees ook: Lisa (21) weegt 248 kilo: 'Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola'