'Steenrijk, straatarm': Danny en Nadine hebben een weekbudget van 1700 euro

Media door Elsemieke

Het programma 'Steenrijk, Straatarm' laat ons elke week weer verbazen over de grote verschillen tussen arm en rijk in Nederland. Deze week was het de beurt aan een welgesteld koppel dat een week moest leven van een heel klein budget. En dat terwijl ze normaal gesproken een weekbudget hebben van 1700 euro.

Vriendin Rico Verhoeven heeft een weekbudget van 1250 euro

'Steenrijk, straatarm': Danny en Nadine hebben een weekbudget van 1700 euro

Danny en Nadine zijn enorme levensgenieters, want met hun weekbudget van maar liefst 1700 euro kunnen ze uitgeven wat ze willen. In ‘Steenrijk, straatarm’ realiseren ze zich hoeveel geluk ze hebben met hun financiële situatie als ze een week lang moeten leven van 90 euro. Danny en Nadi beseffen in de supermarkt hoe zwaar het is om van zo’n klein budget rond te moeten komen. “Ik werk om zoveel mogelijk geld te verdienen, zodat als ik iets zie, ik het gewoon kan kopen”, zegt Nadine. “Want ik kan morgen wel dood zijn.”

90 euro met drie kinderen

De 47-jarige Judith leeft in Zoetermeer een stuk meer basic, samen met haar drie kinderen. Ze is door haar chronische ziekte volledig afgekeurd en zit ook nog eens in de schulden. Hierdoor heeft ze een weekbudget van slechts 90,- euro. Nadine is enorm geschrokken van dit weekbudget. “Het lijkt me heel zwaar als je alleenstaande moeder bent van drie kinderen. Ze moeten hier alles van doen!”

Onbetaalbare aardbeien

Maar in de supermarkt leren ze pas echt hoe lastig het is om met zo weinig geld rond te moeten komen als de aardbeien voor Nadine’s cruesli plotseling onbetaalbaar lijken. “Ik vind het best wel lastig dat we niet gewoon aardbeien kunnen pakken. Je wordt er gewoon depressief van”, zegt Nadine gefrustreerd, “dat je overal op moet letten, ik vind het echt heel zwaar.” En ook Danny vindt het knap dat het Judith lukt op deze manier boodschappen te doen: “Elk stukje levensplezier dat je hebt, dat gaat gewoon weg.”

Foto: SBS6

Deze series verschijnen in februari op Netflix, Videoland & Disney+