Lifestyle / Media
Media

Nostalgie: dit waren de leukste/grappigste lessen uit Ned's Survivalgids

Hoe houd je de middelbare school vol? Een survivalgids is zeker geen overbodige luxe – en gelukkig hadden we die vroeger! Komen de namen Ned, Moze en Cookie je nog bekend voor? Ned’s Survival Gids was dé handleiding voor middelbare scholieren. Weet jij deze lessen nog?

Ned's Survival Gids

Lees ook: Buiten werken? Zo kan dat zonder problemen met je laptop in de zon

Tip #109.A: laat je haar twee weken van tevoren knippen

De eerste schooldag is enorm spannend. Bij wie zit je in de klas, wie krijg je als docenten en hoe ziet de school eruit? Even naar de kapper voor een nieuwe hairdo klinkt als een goede voorbereiding. Doe het wel op tijd, want je wilt niet met een mislukt kapsel rondlopen. Twee weken geeft je nét genoeg tijd om het eventueel een beetje te laten groeien. Daarbij hoort ook direct tip #736M: laat je moeder het niet last-minute doen, want voor je het weet krijg je een bijnaam zoals arme Kokosnoothoofd.

Tip #683.4: prop je rugzak niet te vol

Als je denkt aan brugklassers, denk je vaak aan tieners die meer rugzak dan mens zijn. Don’t be like that. Je hoeft niet al je boeken mee te zeulen, want daar zijn lockers voor. Je rugzak volproppen waardoor je eruitziet als een hulpeloze schildpad is echt not done. Het maakt je ook nog eens een heel makkelijk prooi voor de pestkoppen. Eén ruk aan je tas en jij ligt gevloerd. We spreken vooral niet uit ervaring, natuurlijk.

Tip #217: de docent is je beste vriend tijdens het nablijven

Heb je iets uitgespookt waardoor je moet nablijven? Tip #219: Don’t do the crime if you can’t do the time! Eigenlijk moet je nablijven dus proberen te vermijden, maar hé: soms kan het niet anders. De docent is je beste vriend tijdens het nablijven, dus blijf vooral bij hem of haar in de buurt. Duidelijk.

Tip #115.D.H: ga tijdens de les naar wc

Om de een of andere reden was naar de wc’s gaan altijd een big deal op de middelbare school. Kun je de wc’s echt niet vermijden? Volgens Ned kun je het beste tijdens de les gaan, dan heb je de meeste privacy. Nog beter is tip #111A, om de wc van de docenten te gebruiken. Maar ja, voordat je daar binnenkomt…

Tip #112: probeer om wakker te blijven

Iedereen kent wel een docent die letterlijk slaapverwekkend is. Je ogen openhouden blijkt een hele dagtaak te zijn tijdens zijn of haar les. Zorg er dus altijd voor dat je iets bij de hand hebt om wakker te blijven, zoals een elastiekje om je pols.

Tip #618.D: loop snel door de gang

Mag je niet rennen in de gang? Omzeil die regels met de zogenaamde fast walk. Het ziet er niet uit, maar hé, je komt wel sneller van A naar B én je overtreedt geen regels.

Tip #514.8: ga niet naast het raam zitten

Het lijkt lekker, dat zonnetje dat door het raam schijnt, maar op die plek wil je juist niet zitten. Voor je het weet loopt het zweet over je rug – en dat is een look die je écht wilt vermijden.

Beeld: Screenshot Ned's Survival Gids

Lees ook: 19 jeugdherinneringen uit de jaren 90 en 00s die Gen Z nooit zult begrijpen