Mysterie opgelost: dit is Sophies vader in Mamma Mia!

Media door Laura D

Ben jij net zo’n Mamma Mia!-fan als wij? Helaas krijgen we in de films geen antwoord op het grootste mysterie: wie is nou de baby daddy? Is het Harry, Bill of toch Sam? Geen zorgen, je kan eindelijk rustig slapen vannacht. We hebben namelijk een antwoord! Denken we. Het bewijs is in ieder geval overtuigend…

mamma mia

Lees ook: Deze nieuwe Netflix-serie doorbreekt alle taboes over het vrouwelijke orgasme

Drie mogelijke vaders

Heb je Mamma Mia nog nooit gezien? Shame on you. Even een korte samenvatting: de eerste film gaat over Sophie. Ze gaat trouwen, maar wil graag haar vader op de bruiloft hebben. Een klein aandachtspuntje: haar moeder heeft in de twee weken dat Sophie is verwekt wat avontuurtjes gehad. Met drie mannen. En Sophie weet niet welke van de drie haar vader is. Oplossing: ze nodigt alle drie maar uit. Aan het einde van de film vindt ze niet uit wie nou the one is, omdat ze het fantastisch vindt dat ze nu drie vaders heeft. Allemaal heel wholesome, maar wij blijven nu wel met een groot vraagteken over. Who’s. The. Daddy?!

De tiktokker Sarah zat ook met deze vraag in haar maag. Daarom heeft ze een klein onderzoekje gedaan naar wie nou de echte babydaddy is. En dat is, tromgeroffel… Sam!

Our Last Summer

Haar eerste bewijs? Het nummer ‘Our Last Summer’ gaat over alle eigenschappen die de mannen aan Sophie gegeven kunnen hebben. Maar, Harry (Colin Firth) en Bill (Stellan Skarsgård) hebben allebei eigenschappen die Donna ook heeft. Donna is bijvoorbeeld avontuurlijk en muzikaal. Sam (Pierce Brosnan) heeft het alleen over zijn artistieke talent. En Donna heeft dat (in ieder geval in de films) nooit laten zien. Logischerwijs is Sam dus de enige die Sophie een eigenschap heeft kunnen geven die Donna niet heeft.

Nog een bewijsstuk: Donna was veel langer samen met Sam dan met de andere twee mannen. Met zowel Harry als Bill was het alleen een onenightstand. Met Sam heeft ze in ieder geval een week lang kunnen seksen. Statistisch gezien is er dus veel meer kans dat Sophie de dochter van Sam is.

Blond?

Veel mensen beweren dat Bill de vader van Sophie moet zijn, aangezien hij blond is. Je zou alleen een blond kind kunnen hebben als allebei je ouders blond zijn. Dit is alleen niet waar volgens Sarah. Ook al is Sam niet blond, hij kan toch blonde kinderen krijgen. Kijk maar naar Meryl Streeps real life kinderen. Haar man is niet blond, maar haar kinderen wel. Wij zijn in ieder geval overtuigd…

@saruuuuuuugh

sam is my least favorite dad but that doesn’t mean he’s not the father #fyp #mammamia

♬ original sound - sarah

Lees ook: TikTok gaat los: bloeit er iets op tussen Jesse Klaver en Rob Jetten?