Lifestyle / Media
Media

Dit is waarom The Serpent nu #1 op Netflix is

De bloedstollende serie The Serpent staat al een aantal weken op Netflix, maar is ondertussen gestegen naar de meest bekeken titel van de afgelopen week. En dat is niet voor niks, want deze minimisdaadserie is gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal over een serial killer.

Lees ook: Yes! Er komt tóch een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw

Charles Sobraj

De miniserie is gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de jaren zeventig. De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer een uur. De serial killer Charles Sobraj heeft zijn zinnen gezet op toeristen in het zuiden van Azië. Hij doet zich voor als juwelier, samen met zijn handlanger en liefje Marie-Andreé Leclerc. Hij drogeert en berooft de backpackers van hun spullen en paspoort.

Identiteitsfraude

De twee vervalsen elke keer de paspoorten van de arme toeristen met hun eigen foto’s. Hierdoor hebben de twee continu een andere identiteit. Op deze manier is het haast onmogelijk om Sobraj en zijn vriendin op te pakken. Sobraj zou 12 tot 24 vrouwelijke toeristen hebben vermoord die door Azië aan het backpacken waren. Daardoor kreeg hij de naam 'The Serpent' en 'Bikini Killer'.

Herman Knippenberg

Uiteindelijk heeft een Nederlander ervoor gezorgd dat de twee veilig achter slot en grendel opgeborgen werden. Herman Knippenberg probeerde de zaak van twee vermoorde Nederlanders op te lossen en kwam daarbij achter hun identiteit. Fun fact: Knippenberg verschijnt ook in de serie, en wordt door de Engelse acteur Billy Howle gespeeld.

Lees ook: Dertien jaar later: hoe is het nu met de cast van Zoey 101?