Duurste schoenen vrouwen: een top 10

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Pas op! Na het bekijken van dit lijstje ogen zelfs de meeste luxe designer schoenen in je kast een beetje gewoontjes. Weet dus waar je aan begint voor je deze lijst met de 10 duurste damesschoenen doorneemt.

duurste schoenen

10. Duurste sneakers ooit

We beginnen deze top 10 van duurste schoenen met de duurste sneakers ter wereld. Ook als je graag luxe wilt, wil je natuurlijk af en toe wat comfort. Gelukkig zijn de duurste sneakers met enkele tienduizenden euro’s nog vrij betaalbaar in verhouding met de rest van deze lijst. De duurste sneakers ooit gemaakt zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Louis Vuitton en Kanye West en hebben een waarde van 26.000 euro. Die kun je zelfs nog wel financieren met een persoonlijke lening

9. Duurste schoenen – Platinum Guild Stiletto’s

Tussen de duurste sneakers ter wereld en deze schoenen zitten eigenlijk nog een hoop andere schoenen die miljoenen euro’s waard zijn. Maar voor deze top 10 starten we na de sneakers bij deze nummer 9 van 1,09 miljoen euro. De schoenen zijn ontworpen door Stuart Weitzman en bevatten 464 diamanten van juwelier Kwiat. De diamanten zijn afneembaar, zodat ze ook als sieraden kunnen worden gedragen.

8. Duurste schoenen ter wereld – Robijnen stiletto’s

Rond de musicalfilm The Wizard of Oz is een heuse trend ontstaan door schoenenontwerpers. Regelmatig verschijnt een luxe paar schoenen geïnspireerd op de schoenen die actrice Dororty Gale droeg in de film, zoals deze robijnen stilleto’s van ontwerper Stuart Weitzman. Ze hebben een prijskaartje van 1,6 miljoen euro. Maar daar krijg je dan ook een schoenen met 643 robijnen van 123-karaat voor. Zoals we verderop in de lijst zien, zijn die niet de eerste en zeker ook niet de duurste schoenen die zijn geïnspireerd op The Wizard of Oz.

7. Duurste schoenen – Hakken met tanzanieten

Wie duurste schoenen voor vrouwen zegt, zegt blijkbaar ook Stuart Weitzman. Hij is de ontwerper van maar liefst vijf paar schoenen in deze top 10. Dit is alweer zijn derde vermelding in de lijst. Deze schoenen zijn bijna 2 miljoen euro waard. Ze bevatten dan ook 85 karaten aan blauwe tanzanieten en 28 karaten aan diamanten.

6. Duurste schoenen vrouwen  - Assepoester schoenen

Ontwerpers van dure vrouwenschoenen laten zich graag inspireren door sprookjesprinsessen en mooie actrices. Voor de nummer 5 van duurste schoenen ter wereld liet ontwerper Stuart Weitzman zich inspireren door de sprookjesprinses Cinderella (Assepoester). Hij gebruikte voor de schoenen met een prijs van ruim 2 miljoen euro meer dan 550 diamanten en fijn Italiaanse leer.

5. Duurste schoenen - Rita Hayworth-hakken

Stuart Weitzman liet zich voor deze schoenen inspireren door een paar oorbellen van de actrice Rita Hayworth. Deze hoge hakken hebben op de neus een grote bloem met in het midden de oorbellen gemaakt van diamanten, saffieren en robijnen. Je betaalt voor deze schoenen 2,5 miljoen euro.

4. Duurste schoenen – Robijnen pumps uit ‘The Wizard of Oz'

We blijven nog even in de filmwereld-gerelateerde schoenen. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van The Wizard of Oz ontwierp Harry Winston deze robijnen pumps. Ze zijn geïnspireerd op schoenen die actrice Doroty Gale droeg in de film. De pumps zijn bedekt met 4.600 robijnen en 50-karaats diamanten. De prijs van deze schoenen is 2,5 miljoen euro.

3. Duurste schoenen ter wereld - Debbie Wingham-stiletto's

Dat de Britste ontwerpster Debbie Wingham dol is op luxe, is geen geheim. Ze ontwierp eerder al de duurste cake en de duurste jurk ter wereld. Inmiddels heeft ze aan dit lijstje ook een behoorlijk duur paar damesschoenen kunnen toevoegen. Deze leren stilleto’s hebben een 24-karaats gouden coating en zijn gestikt met 18-karaats gouden draad. Daarnaast zit er voor 11 miljoen euro aan roze en blauwe diamanten op. En dan hebben we het nog niet gehad over de overige duizend diamanten die zijn gebruikt voor deze stiletto’s. Verder zijn de ritsen en zolen gemaakt van puur goud. Als je het zo bekijkt, is de prijs van 12,7 miljoen euro eigenlijk nog best een koopje voor deze schoenen.

2. Ooit de duurste schoenen ter wereld – Passion Diamond Shoes

Tijdens de lancering in oktober 2018 door Jada Dubai en Passion Jewelers waren dit nog de duurste schoenen ter wereld. Ze hebben een prijskaartje van maar liefst 17 miljoen euro. Deze Passion Diamond Shoes hebben honderden diamanten, waarvan 2 zuivere 15-karaats diamanten. De gouden stiletto’s zijn tentoongesteld in het Burj Al Arab zevensterrenhotel in Dubai.

1. Wat zijn de duurste schoenen ter wereld?

Stel, je wint 18 miljoen euro in de loterij. Daar kun je natuurlijk van gaan rentenieren en in een luxe villa gaan wonen. Maar je kunt er ook de duurste schoenen ter wereld van kopen. In 2019 presenteerde de Italiaanse ontwerper Antonia Vietri zijn Moon Star Shoes op de MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates) Fashion Week. De schoenen hebben een gouden hak in de vorm van de Bjur Khalifa toren in Dubai. Verder hebben de schoenen 30-karaat diamanten en is er een stukje uit een meteoriet uit 1576 in verwerkt. Een behoorlijk exclusief pronkstuk dus. Of de schoenen ook een beetje lekker zitten, is onbekend.

Geen miljoenen in je portemonnee, maar toch luxe schoenen?

Deze top 10 duurste schoenen ter wereld zijn voor de meeste van ons onbereikbaar. Gelukkig kun je ook op een betaalbare manier met luxe damesschoenen of sneakers voor de dag komen. De duurste schoenen op modesites als Zalando heb je al voor ongeveer 1.500 euro. Heb je hiervoor niet voldoende spaargeld dan is een persoonlijke lening afsluiten een optie.

 

Lees ook: Van baljurk tot hoodie: 22 inspirerende outfits van Prinses Diana

Beeld: GettyImages