Lifestyle / Media
Media

Netflix komt met eigen ‘Harry Potter’-serie

Een hit zoals Harry Potter, daar kan iedere filmmaker en streamingdienst alleen maar van dromen. Netflix durfde de gok wel te nemen en komt nu met een soortgelijke reeks: de verfilming van Shadow and Bone. De boeken van Leigh Bardugo komen dicht in de buurt van Harry Potter en worden vaker vergeleken met de beroemde reeks. Komt er na al die jaren dan eindelijk een soortgelijke, goede fantasy-serie?

Shadow and Bone

Lees ook: FOTO'S: De cast van Friends... toen en nu

Nieuwe uitdaging

Heb jij alle Harry Potter-boeken ook in één ruk uitgelezen? En ken je de films inmiddels uit je hoofd? Er zijn weinig boeken en verfilmingen zo goed en gewild als de welbekende serie. Het is dus een hele uitdaging om zoiets te evenaren, maar Netflix pakt ‘m met beide handen aan. De verfilming van Shadow and Bone is finally happening en wij kunnen niet wachten tot hij uitkomt.

Grootse verwachtingen

De serie van de Israëlische schrijfster ligt al een aantal jaren in de winkel. Het is niet de eerste keer dat de twee fantasy-series in één adem worden genoemd. In de boeken volgen we Sun Summoner Alina Starkov, die licht kan manipuleren. De trailer verklapt nog niet heel veel en toch krijgen wij er al kriebels bij. Kunnen we eindelijk onze honger naar een nieuwe Harry Potter-reeks stillen? In april 2021 weten we het!

Lees ook: 10 details uit The Queen's Gambit die je hebt gemist