Goed nieuws! Domino Day komt na 11 jaar terug op de televisie

Media door Laura

Domino Daaaaaay! Als je in de jaren 90 bent opgegroeid ken je dit deuntje als geen ander. Was jij groot fan van het tv-programma en denk je er vaak met weemoed aan terug? Dan hebben we geweldig nieuws! Domino Day keert na 11 lange jaren terug op de buis. Endemol Shine maakte vandaag bekend dat ze het nostalgische programma met dominosteentjes nieuw leven in zullen blazen.

domino day

Lees ook: Programma met 'mooie vrouwen' en 'gewone vrouwen' leidt tot afschuw onder kijkers

Nieuw record

Domino Day was tussen 1998 en 2009 een hoogtepunt voor veel televisiekijkers. In het programma werden miljoenen dominostenen in de meest ingewikkelde en mooiste constructies geplaatst. Hiermee deed Nederland elk jaar een poging om het wereldrecord voor het grootste aantal vallende dominostenen te verbreken. Een enorme groep vrijwilligers spenderen maandenlang op hun knieeën al alle dominostenen met de grootste precisie op de juiste plekken te zetten. Kijkers zaten met samengeknepen billen op de bank zodra de eerste steen werd aangetikt. 

Endemol heeft al laten weten dat ze dit jaar meer dan 4,5 miljoen stenen willen laten omvallen, om het record uit 2009 te verbreken. “We hebben de smeekbedes en petities gezien en gaan dit jaar het dominorecord van 2009 proberen te verbreken. Dat betekent dat er maar liefst meer dan 4,5 miljoen stenen om moeten vallen”, staat in het persbericht. Er staan al verschillende vacatures online staat waaruit duidelijk wordt dat het evenement in november moet plaatsvinden. Dus als je onderdeel wilt zijn van dit project, wees er snel bij!

Dominomus

Weet je nog: in 2005 werd Domino Day wereldnieuws toen een mus het gebouw binnenvloog en 23.000 dominostenen liep vallen. Om te voorkomen dat het hele spektakel in de soep liep, schoot een medewerker van faunabeheer het beestje dood. En dat leidde tot enorme ophef over de hele wereld. Hopelijk kent Domino Day 2020 geen pechvogel(s)...

Lees ook: Stranger Things-fan? Deze Scandinavische serie Ragnarok moet je ook gezien hebben!

Beeld: ANP