Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Jasses: dit kledingstuk was je veel te weinig

Beddengoed, T-shirts en spijkerbroeken zien regelmatig de binnenkant van de wasmachine, maar sommige kledingstukken die we dagelijks dragen hebben (bijna) nooit een kledingwasje meegemaakt. Zo ook deze winterse accessoire. Pas op: je krijgt er spontaan smetvrees van.

sjaal

Winterkleding

Nu winter in volle gang is, is een sjaal onze grootste vriend tegen een koude nek en hals. Jaar in, jaar uit trek je het stuk stof weer uit de doos met winterkleren. Enig idee wanneer je je sjaal voor het laatst gewassen hebt? En dat terwijl we er regelmatig op hoesten en niezen. Juist... dat wordt heel gauw een broeinest van bacteriën heel dichtbij je luchtwegen.

Zo was je je sjaal

Gelukkig is een sjaal weer fris en fruitig in een handomdraai. Je houdt 'm mooi door een handwas te doen. Vul een teiltje met een druppeltje (baby)shampoo en lauwwarm water. Laat het 10 minuten weken en spoel de stof uit totdat de zeep verdwijnen is. Knijp zoveel mogelijk water uit de sjaal en laat 'm liggend(!) drogen op een wasrekje. Herhaal dit drie keer per seizoen. Een kind kan de (he he) was doen.

Lees ook: Onder de loep: waarom moet de bikinibroek ineens tot de oksels?