Mind is blown: deze beroemde filmmomenten zijn geïmproviseerd

Media door Laura

Als wij het hebben over een hand op het beslagen autoraam, een bijl door de deur of twee rode hakken die tegen elkaar tikken, dan weet je gelijk over welke films we het hebben, toch? De iconische momenten maken de films onvergetelijk. Dat is niet alleen te danken aan de scriptschrijvers, maar ook de acteurs. Deze beroemde oneliners en scènes waren er niet geweest zonder improvisatie van de cast. 

"I'm the king of the world!" - Titanic

Laat het maar aan Leo over om een van de meest bekende oneliners even uit zijn mouw te schudden. De Titanic was niet hetzelfde geweest zonder deze iconische woorden. 

"You're gonna need a bigger boat" - Jaws

Wanneer de politiechef in Jaws voor het eerst oog in oog komt met de immense mensenhaai, wijkt de desbetreffende acteur volledig van het script. En hij bleek nog gelijk te hebben ook. 

De knuffel van Voldemort - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 

De ongemakkelijk knuffel die Voldemort uitdeelde aan Draco was niet gescript. De verbaasde reactie van de cast was dus niet geacteerd!

"You talkin' to me?" - Taxi Driver

Robert De Niro improviseerde bijna al zijn teksten in de film. Om de prettig gestoorde persoonlijkheid van zijn personage nog duidelijker neer te zetten besloot hij tegen de spiegel te praten. 

"Here's Johnny" - The Shining

Jack Nicholson besloot deze inmiddels wereldberoemde woorden te zeggen, omdat het de catchphrase uit de populaire talkshow The Johnny Carson Show was. 

De diarree scène - Bridesmaids

Je ergste nachtmerrie: trouwjurken en bruidsmeisjesjurken passen en dan in je broek (of jurk) poepen. Dit hilarische filmmoment uit Bridesmaids bleek niet in het originele script te staan en werd bedacht door de cast!

"You wanna hear the most annoying sound in the world?" - Dumb and Dumber

Om te bedenken dat het meest irritante geluid ons bespaard had kunnen blijven... Nog een keertje dan.

Het gesis - The Silence of the Lambs

We krijgen nog kippenvel als we terugdenken aan de scène dat Hannibal Lecter sist naar Clarice. Wist je ook dat het volledig geïmproviseerd was door Anthony Hopkins? De acteur maakte het geluid tijdens de repetities om Jodie Foster (die Clarice speelde) te stangen. De regisseur vond het zo'n briljante toevoeging dat hij vroeg of Anthony het tijdens het filmen ook wilde doen. 

Lees ook: Netflix: 'Doe de levensgevaarlijke Bird Box challenge niet'