Lifestyle / Media
Media

Netflix: 'Doe de levensgevaarlijke Bird Box challenge niet'

Zo'n 48 uur geblinddoekt op een rivier paddelen en door een bos banjeren met twee kinderen. Hoe doét ze dat toch? De nieuwe Netflix-hit Bird Box roept veel vragen op. Uit de nieuwsgierigheid is de zogenaamde 'Bird Box Challenge' ontstaan, maar Netflix waarschuwt nu al voor gevaren.

bird box

Lees ook: Dit waren de meest spraakmakende tv-momenten van 2018

Best bekeken Netflix-film ooit

Deze feestdagen onder een steen gelegen en geen flauw idee wat Bird Box is? Deze thriller met Sandra Bullock is de hype van het moment, volgens Netflix hebben al 45 miljoen(!) accounts de film afgespeeld. Het verhaal draait om Marjorie, een van de weinige overlevenden nadat mysterieuze wezens de halve wereld tot zelfmoord dreven. Wanneer je het monster aankijkt, verandert het in je grootste nachtmerrie en neem je je eigen leven. Daarom dragen Marjorie en de twee kinderen (boy en girl genaamd) blinddoeken wanneer ze een levensgevaarlijke reis maken door de wildernis om zichzelf in veiligheid te brengen.

Geblinddoekt over straat

De populaire film heeft een challenge geïnspireerd. Op tientallen video's en foto's op social media is te zien hoe volwassenen, maar ook kinderen geblinddoekt door huis of zelfs over straat lopen. Netflix heeft via Twitter opgeroepen om direct met de challenge te stoppen. "We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar Boy en Girl hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege memes." 

Lees ook: Bingewatchen of nooit iets afkijken? Dit zegt je Netflixgedrag over je persoonlijkheid