Help Mijn Man is Klusser: John bijna over z'n nek door stank in levensgevaarlijk huis

Media door Redactie Ze.nl

De honderdste aflevering van Help Mijn Man is Klusser moest eigenlijk wel een memorabele worden, en dat werd het zeker. We hebben in het klusprogramma van RTL 4 al veel narigheid voorbij zien komen, maar dit huis spande qua hygiëne toch aardig de kroon… En het bleek ook nog eens een levensgevaarlijk huis te zijn.

Bekoelde relatie

Of nou ja - eigenlijk het gebrék aan hygiëne. Te zien was het huis van Tiny en haar man uit het Friese Hemrik. Al elf jaar wonen ze daar, maar sinds hun verhuizing is er nooit meer iets aan het huis gedaan. En dat heeft niet alleen z’n weerslag op het huis, maar ook op de relatie. Tiny beweert bijvoorbeeld dat haar man eerder de hond gedag zegt dan zijn vrouw. Au…

Ondraaglijke stank

Wanneer John op bezoek gaat bij het stel, wordt duidelijk in wat voor staat het huis verkeert. John houdt bij binnenkomst direct zijn hand voor neus en mond. Een overvolle kattenbak, hier en daar kattenpoep- en plas, een overstroomde vieze prullenbak en een vogelkooi die nauwelijks schoon wordt gemaakt zorgen volgens John voor een ondraaglijke stank in het huis. Volgens Tiny ruikt ze het zelf al niet eens meer. 

Beetje lui

Wanneer John vraagt waarom ze dit eigenlijk nooit schoonmaakt, zegt ze dat ze zich er niet toe kan zetten door alles wat ze heeft meegemaakt. Enkele jaren geleden is Tiny’s vader overleden, wat ze nooit goed heeft kunnen verwerken. Daarbij geeft ze ook schoorvoetend toe een beetje lui te zijn. Dit wordt des te meer duidelijk wanneer het klusteam vraagt haar te helpen met opruimen: elk klusje lijkt te veel en al grommend en klagend gaat ze aan de slag. Ondertussen lijkt Tiny’s man meer op één lijn te zitten met zijn schoonzus, die wél de handen uit de mouwen steekt. 

Levensgevaarlijk

Het klusteam doet ook nog een schokkende ontdekking wanneer er al enige tijd een gaslek blijkt te zijn onder de vloer. Ook de kachel heeft al in geen jaren een onderhoudsbeurt gehad. “Een levensgevaarlijke situatie,” zegt een expert. “Het huis had zó de lucht in kunnen gaan.” Volgens Tiny had ze al een paar keer bij haar man geklaagd dat het huis vreemd rook, maar daar was hij niet op in gegaan. Uiteindelijk weet het klusteam het huis flink op te knappen en wordt het eindresultaat enthousiast ontvangen door het Friese stel.