Lifestyle / Media
Media

10 x films zoals A Star is Born

Reageer 0

Wie heeft de nieuwe tranentrekker A Star is Born al op het witte doek bewonderd (en z'n tranen de vrije loop gelaten)? De film betekent het regisseerdebuut van Bradley Cooper en het acteerdebuut van Lady Gaga, waarbij de romantiek en passie van het beeld spat. Oscarwaardig vonden wij hem, maar nadat je 'm hebt bewonderd moeten we toegeven: je valt in een gat. En daarom presenteren wij 10 films zoals la A Star is Born, zodat je nog even kan doorbingen.  

1. Five Foot Two

Na je te vergapen aan Lady Gaga's geweldige acteertalent, kun je natuurlijk geen genoeg van haar krijgen. Tune daarom direct in op Netflix om haar documentaire Five Foot Two te zien. Na het zien van de docu zul je de eenzaamheid van roem begrijpen en best wat gelijkenissen met de film A Star is Born kunnen trekken... 

2. Bohemian Rhapsody 

Je moet nog even wachten, maar vanaf 1 november kun je de film Bohemian Rhapsody in de bios bewonderen. De film is een ode aan de band Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, die in 1991 stierf aan de gevolgen van Aids. Alle hitjes komen voorbij in een wervelwind aan emoties, passie en spektakel. Gaat het zien!

3. Walk the Line

De biografische muziekfilm 'Walk the Line' gaat over de vroege jaren van rocklegende Johnny Cash. Zijn muziek veranderde de wereld, maar zelf werd hij veranderd door June Carter (gespeeld door Reese Witherspoon), de liefde van zijn leven. How romantic.

4. Begin again

Als Gretta en haar vriend naar New York verhuizen proberen ze het te maken in de grote stad. Verbonden door hun passie voor muziek. Totdat hij haar verlaat voor roem en fortuin van een solo-contract en Gretta's hart wordt gebroken. Totdat ze in een bar wordt ontdekt door een platenproducer.. O ja, Gretta wordt gespeeld door Keira Knightley. Hebben we je aandacht?

5. Get on up

Over het leven van de muzikant James Brown, dat begon te midden van extreme armoede in de Amerikaanse staat Georgia. Totdat hij uitgroeide tot een van de meest invloedrijke rhythm-and-blues-muzikanten ter wereld met een reeks hits in de jaren 60 en 70. Ken je ze nog? “Please, Please, Please”, “I Got You” en “Papa’s Got a Brand New Bag”. Wil je zien!

6. Crazy Heart

Ook deze film gaat over een vermoeide muzikant die de zin van het leven een beetje verloren is, totdat hij een vrouw ontmoet die zijn leven compleet verandert. Ook bij Crazy Heart is dit de rode draad door het verhaal. Het leven van countryzanger Bad Blake (Jeff Bridges) speelt zich af tussen concertzalen en goedkope motels. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug. Maar hij moet aanspraak doen op hetgeen hem het meest dierbaar is, zijn muziek, om te voorkomen dat hij ingehaald wordt zijn oude demonen, alcohol en zelfvernietiging. Klinkt je bekend in de oren?

7. Dreamgirls

Dreamgirls gaat over de opkomst van het zangtrio The Dreamettes. Ze doen mee aan een talentenjacht en worden ontdekt door een ambitieuze manager, die een beroemd trio in de pop music scene maakt. Wanneer drama ontstaat binnen de groep, wordt de keerzijde van roem pijnlijk zichtbaar en het is duidelijk:  geld en de beroemdheid brengen niet alleen maar geluk..

8. The Greatest Showman

The Greatest Showman met Oscar genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel geŃ—nspireerd door het leven van P.T. Barnum. Net als Ally in A Star is Born is heeft ook hij eerst geen cent te makken. Hij groeit uit tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’. Oh en een lekker extraatje: Zac Efron speelt er ook in. 

9. Amy

Het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van wereldster Amy Whinehouse. Aan de hand van archiefbeelden, homevideo's en interviews met naasten lijkt het haast alsof je er zelf bij bent. Schrijnende beelden die je een inkijkje geven in wat er achter de schermen allemaal gebeurde in het leven van de soulzangeres, die het uiteindelijk verloor van haar drugs- en alcoholverslaving en mentale problemen.

10. La La Land

Dit verhaal volgt Sebastian en Mia, die een hechte band krijgen door het gemeenschappelijk verlangen om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden. Met Emma Stone en Ryan Gosling, need we say more?

Lees ook: Nieuw op Netflix: deze films en series kwamen in week 41 erbij

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen