Lifestyle / Media
Media

Juf Ank sluit De Luizenmoeder af met legendarische comebacks

Reageer 0

De grootste aanwinst van het kijkcijferkanon De Luizenmoeder is natuurlijk het personage van Juf Ank. En hoewel we nu een traantje wegpinken dat het programma afgelopen is, werd de laatste aflevering geheel in stijl afgesloten, namelijk met een paar snoeiharde comebacks van onze lievelingsjuf.

Flexmanager Anjes was niet welkom

Net als de laatste aflevering van het seizoen, was het ook de laatste schooldag van het jaar op de basisschool De Klimop. Wat vooral voor veel ophef zorgde was de komst van ‘flexmanager’ Anjes, waar de leraren van de Klimop niet bepaald op zaten te wachten. En juf Ank zou juf Ank niet zijn als ze dat flink zou laten doorschemeren in haar messcherpe opmerkingen. 

'Vliegen op de muur sla ik dood'

Zo kwam flexmanager Anjes ongevraagd Anks lokaal binnen om te observeren. Op de opmerking ‘ik ben er niet’, antwoordt Ank direct ‘je bent er wel’. Tja, daar valt weinig tegenin te brengen. Toch geeft Anjes niet op en zegt ‘doe gewoon of ik er niet ben, i’m just a fly on the wall’. Metaforen gaan er bij Ank niet in en ze komt dan ook met de geweldige comeback: ’Vliegen op de muur sla ik normaal altijd dood’.

Lees ook: Kijkers gaan stuk om oer-Hollands detail in De Luizenmoeder

'Liever een slappe lul dan een zure pruim'

Tot afgunst van de hele Klimop wil Anjes de plaats van directeur Anton innemen. Ho ho, dat gaat zomaar niet. De juffen houden hun poot stijf door te beweren dat zij dan ook zullen vertrekken. Anjes vindt dit ronduit kinderachtig en zegt: ‘Een directeur die dit kinderachtige gedrag toestaat is een slappe lul’. Juf Ank weet haar wederom het zwijgen op te leggen met de legendarische woorden ‘liever een slappe lul dan een zure pruim’. Ank, we houden van je!

Anks Tegeltjeswijsheid 

Niet alleen wij zaten joelend voor de tv met Juf Ank spandoeken. Ook op Twitter werden haar wijsheden massaal toegejuicht. 

Lees ook: Hilarisch: Juf Ank geeft seksuele voorlichting in 'De Luizenmoeder'  

Beeld: NPO

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen