Dit zijn de babytrends voor 2018

Kinderen door Miranda

Met een kleine op komst is het noodzakelijk om je huis volledig baby proof te maken. Er zijn natuurlijk standaard dingetje bij op elke babyuizetlijst staat: een wiegje, een kinderwagen, een kolfapparaat et cetera. Maar zoals elk jaar zijn er weer allerlei nieuwe babytrends voor hippe mama's en papa's. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet. Misschien zie je er nog wel wat tussen staan voor jouw (toekomstige) spruit! 

De kamer

De dagen van de basic babymeubelen zijn voorbij. In plaats van kinderbeddengoed van bijvoorbeeld Disney of Woezel en Pip kiezen ouders voor meer eigentijdse decoratie voor de kinderkamer. Het Disney-beddengoed wordt vervangen door een witte of neutrale kleur. En in plaats van gevulde dozen met kleurrijk speelgoed, gaan we nu voor pastelkleurtjes!

Het speelgoed

Het kleurrijke, plastic speelgoed gaat in 2018 ook minder gezien worden. Ouders gaan vaker de voorkeur geven aan houten speelgoed. Houten auto’s, houten winkelwagentjes en kleine poppenhuisjes van hout. 

Mamaloes babysjop, €39,99

De voorbereidingen

Een andere babytrend voor dit jaar wordt het werken met nauwkeurige lijstjes. Lijstjes om precies te weten wanneer de baby dutjes moeten doen, en wanneer de baby moet eten. Een lijstje van het ziekenhuis is niet meer genoeg: weken (soms maanden) van tevoren zijn de ouders al bezig met het opzoeken van de beste tips.

De must have accessoire

Pompons zijn absoluut niet te missen in 2018. Best begrijpelijk, want het ziet er ook onwijs vrolijk uit. Ook staan er verschillende DIY’s online, zoals deze:

Tipi tent

Dit jaar zal de tipi tent in steeds meer babykamers te zien zijn. Deze wordt tegenwoordig niet meer op en afgebroken voor het speelkwartier, maar maakt deel uit van de gehele inrichting. Leuk voor je baby én je kamer!

Bol.com, €79,95

Milieuvriendelijke materialen

Denk bijvoorbeeld aan ecologische luiers en gerecyclede kleding. In 2017 zetten al veel ouders dit soort foto's op hun digitale wishlist en in 2018 gaan nog veel meer dat doen. Ouders zullen daarnaast biologische draagzakken en natuurlijke babyhuidverzorging ook omarmen.

Wat is jouw favoriete trend?

Lees ook: And the winner is.... Dit waren de meest gekozen babynamen van 2017

Beeld: iStock