Radiozenders boycotten Rapper Boef

Media door Redactie Ze.nl

De Snapchats die Rapper Boef afgelopen nieuwjaarsdag de wereld in stuurde, komen hem duur te staan. Verschillende radiozenders laten weten Boef niet meer te willen draaien en een politicus heeft zelfs opgeroepen de rapper niet meer te boeken.

Gisteren kreeg hij zo ongeveer heel Nederland over zich heen toen hij in de filmpjes vrouwen uitmaakte voor 'hoeren'. De desbetreffende vrouwen hadden hem opgepikt toen hij met een lekke band stond en hem naar zijn optreden gebracht, maar in plaats van ze te bedanken, besloot hij ze uit te maken voor 'kechs', wat in het Arabisch zo ongeveer hetzelfde als hoeren betekent. In plaats van zijn excuses aan te bieden, koos Rapper Boef ervoor zijn beledigingen nog even erger te maken. Volgens hem waren alle vrouwen die 's morgens in een discotheek met korte rokjes en mannen staan hoeren. Een vrouw zou je in zijn ogen pas zijn als je netjes thuis aan het studeren bent en luistert naar je vader en moeder. Eh, pardon?!

Boef staat bekend om zijn populariteit onder jongeren, dus zijn manager Ali B moet allerminst blij zijn geweest met deze uitspraken. Niet zo gek dus dat een verontschuldiging alsnog volgde: gisteravond was Rapper Boef bij RTL Boulevard om te vertellen dat hij te ver was gegaan, volgens hem was het filmpje in een dronken bui gemaakt. Toch lijkt het nu te laat te zijn, want Mattie Valk van Q-Music laat weten de rapper niet meer te willen draaien in zijn show. "Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien”, zo laat hij weten. Ook de Nederlandse zender Hit Radio maakte hetzelfde besluit, net als de Vlaamse dj Karolien Debecker. 

Ondertussen riep politicus René Peters op om Boef niet meer te boeken. "Ik kan me kwaad maken om de gierende hypocrisie van deze rapper, wanneer hij na een storm van kritiek alsnog zijn excuses maakt. Omdat boos worden niet zoveel zin heeft. zouden al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer moeten vragen om op te treden. Dan is het rap afgelopen met rapper Boef", zo laat hij weten. 

Lees ook: Eh, pardon?! Rapper Boef noemt vrouwen die hem hielpen 'hoeren'

Foto's: BrunoPress