Dit zijn de meest gegoogelde seks- en relatievragen van 2017

Liefde door Redactie Ze.nl

Als het op seks en relaties aankomt zitten we vaak boordevol vragen. En wie kan ons het beste van die rondcirkelende vraagtekens boven ons hoofd verlossen dan Google? Google weet immers alles en oordeelt niet. Dat bleek ook dit jaar weer, want er werd flink wat afgegoogeld. Volgens Google Nederland zijn dit de tien meest gegoogelde seks- en relatievragen van 2017. En wij zijn natuurlijk de beroerdste niet om de antwoorden er even bij te zoeken. 

10. Hoeveel procent van huwelijken strandt?

Op de laatste plaats direct een feitelijke vraag waar Google uiteraard wel raad mee weet. Degene die dit hebben gevraagd hebben van ellende waarschijnlijk nooit meer wat gegoogeld, want uit cijfers van het CBS blijkt dat ongeveer een derde van de huwelijken strandt in een echtscheiding. Boeee.

 

9. Welke dating app?

Deze vraag is natuurlijk honderd procent subjectief, maar zeker vaak genoeg gegoogeld om in de top tien te belanden. De meest voorkomende antwoorden zijn uiteraard Tinder en Happn. Maar ook minder bekende apps zoals Hinge - waarbij potentiële datekandidaten worden gezocht in je facebookvriendenlijst. En Badoo, een app die met een gezichtsherkenningssoftware mensen zoekt die lijken op jouw celebrity crush

 

8. Wanneer tweede date?

Hoewel de strekking van deze vraag ietwat vaag lijkt (want wie bepaalt dat?!), werd er flink op gezocht. En bij een vage vraag hoort natuurlijk een vaag antwoord. Gewoon, wanneer jullie er weer zin in hebben. De antwoorden met de meeste hits: 

"Te lang wachten met het inplannen van een vervolgdate betekent in mijn ogen dat er geen kans van slagen is."

"Wanneer uitnodigen, bellen? Wanneer jij dat wil!"

"Zolang je haar niet dezelfde dag nog belt. (Er zijn uitzonderingen.)"

"Ga nooit op een tweede date als de ander obsessief gedrag vertoont."

Lees ook: De afwegingen voor wel of geen tweede date

 

7. Hoe vraag je iemand op date?

Nou gewoon, door een serenade onder iemands raam te geven met 3 Spaanse gitaristen en een roos in je mond. Of stuur simpelweg een postduif naar iemands kantoor met een briefje aan zijn pootje. Duh. 

 

6. Na hoeveel dates seks?

Kijk, de eerste seksvraag in het rijtje komt binnen op nummer zes. En het lijkt er vooral eentje die vrouwen hebben gesteld, aangezen dit bij mannen niet eens in hun brein opkomt. De antwoorden? De ene vrouw stelt een zes maandenregel op, terwijl de ander het van het moment af laat hangen. En ja, ook mensen die seks hebben op de eerste date kunnen jaren later nog bij elkaar zijn. 

 

5. Hoe krijg je een vriendje?

Als hier écht een stappenplan voor bestond, is de lol er toch vanaf? Nou. hate to break it to you, maar hij bestaat. En wel op WikiHow, die op de proppen komt met maar liefst vijf (!) verschillende methodes, elf extra tips en tien waarschuwingen. Noord Korea is er niets bij. Onze gouden tip: lees dit vooral niet en doe lekker waar je zelf zin in hebt. Niemand heeft zin in een gekunstelde variant van jezelf. 

 

4. Hoe moet je zoenen?

Kijk, die is leuk! Hoe moet je zoenen. Top antwoorden zijn: 

“Wanneer je kust zonder je hoofd te draaien zullen de neuzen in de weg zitten en dan ben je niet in staat om diep en vloeiend te kussen.” (Diep en vloeiend..)

“Kus bijvoorbeeld eerst haar onderlip. Raak, na enige tijd, je partners lippen lichtjes aan met je tong. Als ze haar lippen open doet speel je met je tong. Je gaat zachtjes naar binnen, totdat jullie lippen elkaar weer aanraken.”  

“Maak niet steeds dezelfde bewegingen tijdens het tongen.”

“Tijdens een goeie tongzoen van 10 seconden wissel je zo’n 80 miljoen bacteriën met elkaar uit.” (Wilden we dit weten?)

Oh, en volgens De Lovegids kun je overtollig speelsel beter eerst even doorslikken. Uhl. 

 

3. Wanneer sex na bevalling?

Dat is wel even handig om te weten en gelukkig zijn er genoeg experts op dit gebied die je kunnen voorzien van een passend antwoord. “Van de verloskundige of gynaecoloog krijg je waarschijnlijk het advies zeker de eerste zes weken na de bevalling geen gemeenschap te hebben.” Duidelijk, bedankt Google. 

 

2. Na hoeveel dates relatie?

Oh god, daar gaan we weer. Laten we voorop stellen dat hier geen juist antwoord op is. Dat gezegd hebbende, kunnen we natuurlijk wel smullen van de leukste antwoorden:

Hij voelde een klik met je op date één. Het betekent niet perse dat hij exclusief met je wil zijn of denkt aan een serieuze relatie.

“Wees duidelijk over je verwachtingen na een paar dates.”

“Scharrelen is daten 2.0. En dan is er nog ‘iets’. Het alom gevreesde en geliefde ‘we hebben ~iets~’. Eigenlijk ondefinieerbaar. Wat heb je dan? Iets." (Ok, duidelijk.)

Bij mij eerste ex na 1 maandje daten denk ik. Bij mijn tweede ex na 3 maanden daten. En bij mijn derde ex na 5 weken daten.” (Allemaal exen, niet per se goede raad om op te volgen dus.)

Conclusie: er bestaat geen goed of fout antwoord op die vraag.

 

1. Wat te doen op een date?

Tamtamtammm, de meest gegoogelde seks- en relatievraag van 2017. De hoogstscorende artikelen brengen je waslijsten vol met ideeën. Naast een drankje doen of een museum, concert of pretpark bezoeken, zijn er ook een aantal originelere tips. Of je ze wilt opvolgen is een tweede.

"De neusaap bekijken in de Apenheul."

“Ga appels plukken.”

"Rijd door een chique buurt en bedenk samen welk huis jullie willen." (Zouden wij persoonlijk niet aanraden op de eerste date.)

“Schrijf samen een (begin van een) fictieboek op het terras van een café. Als je even geen inspiratie meer hebt vraag je onbekenden voor input.”

"Ga samen een sneeuwpop bouwen." (Moet de date wel precies vallen in die twee dagen per jaar dat er sneeuw ligt.)

“Ga naar een grote boekwinkel en laat kleine briefjes achter voor toekomstige lezers in jullie favoriete boeken.”

“Speel verstoppertje in het park en verzamel zoveel mogelijk spelers.”

Lees ook: 60 date ideeën voor elk seizoen