Droombaan: part-time bierproever gezocht 

Werk & studie door Roos

Betaald krijgen om bier te drinken, dat klinkt als een droombaan, nietwaar? Goed nieuws: het Britse bedrijf Meantime Brewing Company is namelijk op zoek naar een bierproever voor drie uur per week.

De beste baan ter wereld? Dat vindt de Brite bierbrouwerij zelf in ieder geval wel: ‘Yes, this could just be the best job in te world.’ Op LinkedIn plaatste het bedrijf een vacature voor een Professional Beer Taster. De baan betreft een parttime werkschema. Op vrijdagochtend mag je drie uur lang biertjes proeven. Elke vrijdagmiddag dus gegarandeerd dronken zijn, maar dan met een geldig excuus. Zou ‘zakelijk dronkenschap’ nu dan eindelijk een ding worden? 

Lees ook: Met dit trucje is jouw McDonald’s menu altijd op z’n lekkerst

Flink eisenpakket

Toch stelt het bedrijf wel wat eisen aan hun toekomstige aanwinst. Zo moet je een gepassioneerde bierliefhebber zijn, goede smaakpapillen hebben en een uitgebreide kennis van alcoholistische dranken hebben. Ook moet je de ingrediënten in bier goed kunnen onderscheiden. Is dat alles? Nee, je bent er nog niet. Er wordt namelijk ook verwacht dat je kennis hebt van de wereldwijde consumentenmarkt en de bierwoordenschat in het Engels van A tot Z kunt opdreunen. 

Herken jij jezelf in dit profiel? Meld je dat als de bliksem aan door te reageren op de vacature. Kleine inside info: de brouwerij laat maar drie kandidaten door naar de laatste proefronde. 

Lees ook: Droombaan: Professionele pizza-tester gezocht