Spice World The Movie 20 jaar: een ode aan de beste slechtste film ooit

Celebs door Michelle Bakker

Soms komen er van die momenten voorbij dat we ons ineens best wel oud voelen. Zo ook deze week, toen ons het heugelijke nieuws bereikte dat we een verjaardag te vieren hebben. En niet zomaar eentje: Spice World The Movie, oftewel, de beste slechtste film aller tijden, is twintig jaar geworden. Hieperdepiep hoera! Tijd om deze vreselijke film, waar we allemaal toch een beetje van hielden, in het zonnetje te zetten. Een ode aan Spice World The Movie.

1. Alle vijf de dames konden niet acteren… en daar hadden ze compleet schijt aan

We bedoelen maar: alle Spice Girls waren (bijna) volwassen en moeten toch geweten hebben dat hun kwaliteiten elders lagen dan het acteervak. Dat ze dan toch de ballen hadden een poging te wagen een complete film bij elkaar te spelen, dat is pas Girl Power. En schaamteloosheid, heel veel schaamteloosheid.

2. Eén duidelijke verhaallijn ontbrak compleet in deze film, maar dat gaf niet

Zeg nu zelf, welke film heeft er nu echt een verhaallijn nodig, toch? De Spice Girls deden liever van alles wat.

Een beetje drama.

Een beetje romantiek.

Een beetje horror.

Een beetje actie.

En zelfs een beetje sci-fi. 

3. De special effects waren mindblowing 

Toen de Spice Bus richting de Tower Bridge ging en deze op het punt stond open te gaan, stond ons een spannend moment te wachten. Dure special effects? Welnee, daar gebruikten de Spice Girls gewoon iets van klei voor. 

4. Door Victoria werden we allemaal bekend met designers

Victoria Beckham (toen nog Adams) was altijd de meest modieuze, maar dankzij Spice World The Movie wisten wij als twaalfjarige meisjes ineens van het bestaan van Gucci, Pucci en Prada. Een verrijking voor onze smaak, een verarming voor onze portemonnee.

5. We leerden dat je geen vooroordelen moet hebben over anderen

De vijf Spice Girls laten in een bepaalde scène weten genoeg te hebben van alle stereotyperingen die over hen de ronde doen. Zo kan Emma met haar twee guitige staarten juist heel stoer zijn en Mel B., beter bekend als Scary Spice, is ook best wel lief als het moet. 

6. En laten we de kleding in de film niet onderbelichten

Laten we eerlijk zijn: het is nog steeds een alledaagse bron voor inspiratieloze dagen anno 2017.

Lange leve Spice World The Movie!