Voordelen van werken op projectbasis

Werken voor een baas geeft structuur, rust, en stabiliteit. Máár… het kan ook voor een sleur zorgen. Vooral als er geen doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf zijn, kunnen je werkzaamheden behoorlijk eentonig worden. De oplossing? Werken op projectbasis via detachering.

vacature brunel werken voordelen projectbasis

Eigen baas zijn

Voor sommige mensen is dit het grootste voordeel. Eigen baas zijn. Zelf de controle in handen hebben, gelijkwaardig(er) zijn aan je opdrachtgever. Soms mag je zelfs je eigen uren indelen als je op projectbasis werkt. Profiteer bijvoorbeeld van je mogelijkheid om overdag te genieten van mooie weer en ’s avonds te werken. Houd je wel van de veiligheid van een dienstverband? Als je via een detacheringsbureau bij een bedrijf aan de slag gaat, regelen zij een contract voor jou.

Veelzijdig werk

Als je je werkzaamheden al gauw eentonig vindt, is detachering op projectbasis ideaal voor jou. Steeds een nieuwe werkgever, werkomgeving en collega’s. Elk project is weer een nieuwe uitdaging.

Flexibele vakanties

Voordeel van eigen baas zijn: (bijna) niet rekening hoeven te houden met andere werknemers om je vakanties te plannen. Dat scheelt weer een hoop gedoe en geeft heel veel vrijheid.

Meer connecties

Wanneer je een aantal jaar bij een bedrijf zit, doe je weinig nieuwe, duurzame connecties op. Als je op projectbasis werkt, werk je intensief met veel diverse mensen. Zo leer je meer connecties kennen, die jou vervolgens weer kunnen voorstellen aan een nieuwe opdrachtgever.

Sneller groeien

Je leert meer en sneller, omdat je continu voor verse uitdagingen staat. Ook leer je nieuwe inzichten van nieuwe werkgevers en collega’s en daar word jij een sterkere en betere werknemer van.

Aantrekkelijk CV

Je CV vult zich razendsnel als je diverse projecten aanneemt. En zo’n volle lijst ziet er natuurlijk indrukwekkend uit voor potentiële nieuwe opdrachtgevers. Wat jij in één jaar opdoet aan werkervaring, dat doen anderen binnen vijf jaar of zelfs meer.

 

Overtuigd? Zoek naar vacatures voor projectwerk via Brunel. Een online vacaturebank en detacheringsbureau op internationaal niveau.

 

Lees ook: Sneller een baan dankzij social media: tips van een expert