11 x de leukste moeder-dochterfilms om deze Moederdag te kijken

Media door Laura

Of jij nu de moeder, dochter of beide bent met Moederdag, kruip lekker met elkaar op de bank. Pot thee en een blankie erbij en kijk weer eens ouderwets samen een heerlijke chickflick. Wij hebben 12 heerlijke films op een rijtje gezet waarbij het draait om de moeder-dochterrelatie. Dat wordt lachen en huilen!

Stepmom

Susan Sarandon speelt de terminaal zieke moeder die de nieuwe vrouw (Julia Roberts) van haar exman moet accepteren omdat zij het nieuwe moederfiguur wordt voor haar twee eigen kinderen. Zet de tissues vast klaar.

Little Women

Zo’n heerlijke 90’s film over de band tussen de vrouwen in de familie March. Met jonge Winona Ryder, Christian Bale, Kirsten Dunst en Claire Danes.

Mamma Mia!

Als de dochter van ‘Meryl Streep’ gaat trouwen, vindt ze het wel tijd worden dat ze ontdekt wie haar echte vader is. Ze nodigt de drie mogelijke kandidaten uit op het Griekse eiland waar haar moeder een hotel runt. Dat de film bomvol zit met geweldige, nostalgische ABBA-liedjes hoeven we hopelijk niet meer te vertellen, hè? Leuk: in een aantal Pathé bioscopen draait de film ter gelegenheid van Moederdag op 14 mei.

via GIPHY

Freaky Friday

Sinds Lindsay Lohan aan het puberen is, gaan zij en haar moeder niet door één deur. Tot het noodlot ze van lichaam laat wisselen. Door letterlijk in elkaars schoenen te staan, komen ze weer dichterbij elkaar. Een zoet einde, maar vooral héél hilarisch!

The Sound of the Music

I am sixteen, going on seventeen.” We kunnen de liedjes uit The Sound of the Music wel drómen. Het plot heeft geen uitleg meer nodig. Gewoon kijken en genieten!

Troop Beverly Hills

Deze hilarische feel good movie uit ’89 is een vergeten klassieker. De rijke socialite wil bewijzen aan haar soon to be ex-man en zichzelf dat ze niet lui is en wordt daarom coach van de Beverly Hills padvinders.

via GIPHY

Because I Said So

In deze chickflick speelt Diane Keaton de bemoeizuchtige moeder die vastberaden is om haar jongste dochter te helpen in de liefde. Laten we zeggen dat het een goede les is voor de kijkers thuis.

The Parent Trap

Lindsay Lohan speelt tweelingzussen die elkaar nooit hebben gekend, omdat ze als baby's uit elkaar zijn gehaald toen hun ouders gingen scheiden. Toevallig komen ze elkaar op kamp tegen. Ze vertellen hun ouders niks, maar verruilen van leven om de andere ouder te leren kennen. En dan verzinnen ze een val om hun ouders weer bij elkaar te krijgen.

via GIPHY

The Joy Luck Club

In een serie van flashbacks zie je hoe vier jonge moderne Chinees-Amerikaanse vrouwen en hun traditionele Chinese vrouwen het culturele en sociale verschil tussen elkaar willen dichten. Een pareltje van een film!

13 Going on 30

Deze grappige chickflick met Jennifer Garner is een eye opener voor moeders en dochters die elkaar niet altijd begrijpen.

via GIPHY

Brave

Heb je een jonge dochter? Wij tippen Brave. Het is een van de weinige Disneyfilms waarin een band tussen moeder-dochter wordt verkend.

 

Lees ook: Deze verhaallijnen in Friends kloppen eigenlijk helemaal niet