5 x Dit weten we na Boer Zoekt Vrouw aflevering 12

Media door Michelle Bakker

Het is zover, het zit erop: het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw is tot een einde gekomen. En ook al gaat deze editie niet de geschiedenisboeken in als een van de spannendste, toch is er genoeg gebeurd om nét iets langer bij de koffieautomaat op maandagochtend te blijven hangen. Gisteren kwamen alle boeren bij Yvon om terug te kijken op hun zoektocht naar de ware boerin op de witte koe. Vijf conclusies die we kunnen trekken na deze hekkensluiter van seizoen 10. 

1. Riks heeft wel degelijk emotie in zijn lijf. We hadden het nooit verwacht maar verdomd, Riks brengt ons een klein beetje aan het snotteren voor de buis. Nu zijn ware liefde niet tussen de Boer Zoekt Vrouw-dames bleek te zitten, ging hij aan de haal met een Canadese uit de buurt die hij al langer kende. En terwijl hij in geuren en kleuren over haar vertelt, kan hij maar moeilijk zijn tranen bedwingen. Nou, dat vonden we toch eigenlijk best wel heel zoet. 

2. Wij snappen Olke's brievenselectie niet helemaal. Dus je doet mee met Boer Zoekt Vrouw. Hoopt iemand te vinden die per direct bij je komt wonen. Er schrijft een leuke dame die al in de buurt woont. En die nodig je dan niet uit?! Had je toch heel wat awkward momenten met Alberdien en Sandra gescheeld, Olke. 

Fleur en Herman

3. Herman en Fleur zijn toch wel het schattigst van allemaal. Waren we eerst nog niet helemaal overtuigd van Herman en zijn maagdenfanfare, nu hij en Fleur definitief voor elkaar gekozen hebben blijken ze het zoetste koppel van de show. 

4. Marc is achteraf eigenlijk alles wat we vooraf niet van hem hadden gedacht. Zat half Nederland vorig jaar nog en masse te soppen voor de buis, nu weten we dat Marc op tv niets meer dan kurkdroge beelden oplevert. En ineens is het dan helemaal niet zo gek dat de bijzonder knappe boer nog geen vriendin had. Maar goed, geeft natuurlijk niet, er is maar een deksel nodig op zijn potje en tot nu toe lijkt Annekim prima te passen. Al kregen we wel een beetje een wegtrekker bij haar witte-kadetjes-met-kaas-festijn in de schuur van haar ouders. Kon dat niet iets feestelijker?

5. De definitie van 'hel op aard' is bekend. Wat is erger: verhuizen naar een bouwvallige en kansloze boerderijkrot in Roemenië of meedoen aan een wc-pottenrace?

Wc-pottenrace

Lees ook: 5 x Dit weten we na Boer Zoekt Vrouw aflevering 9