VIDEO: Meisje (3) ontmoet de paus... en grijpt zijn keppeltje

Kinderen door Michelle Bakker

Kinderen kunnen heerlijk onvoorspelbaar zijn. Op school, thuis... en blijkbaar ook wanneer ze de paus mogen ontmoeten. Toen de drie-jarige Estrella de geestelijk leider van de katholieken een handje mocht schudden, leek ze namelijk meer oog te hebben voor... zijn keppeltje. 

Kus van de paus

Voor velen is het ontmoeten van de paus een onmetelijke eer. Het maakt de video waarin Estella te zien is er niet minder grappig om. In het filmpje, dat CNN zojuist op Twitter plaatste, zie je dat het kleine meisje omhoog wordt getild. Wanneer de paus haar een kus wil geven, trekt ze in een oogwenk het keppeltje van zijn hoofd. Paus Franciscus lijkt er wel de lol van in te zien en buldert het uit van het lachen.

Een beetje nerveus

"Vlak voordat ze aan de beurt was om de paus te ontmoeten, was ze een beetje nerveus," vertelt haar peetoom aan CNN. "En toen ging ze er vandoor met z'n keppeltje! Het was hilarisch, iedereen moest lachen - de paus zelf ook." Samen met haar ouders was Estella op bezoek bij haar peetoom in Rome. "Het is haar eerste dag in Rome," vertelt hij verder. "Wie weet waar ze morgen mee op de proppen komt."