7 x Netflix geheimen om meer uit je account te halen

Media door Laura

Mogen we zeggen dat Netflixen een levensstijl is geworden? Ja, dat mogen we zeggen. Maak jouw Netflix-avonden/dagen/weekendjes nóg chiller met deze geheime trucjes.

Wat de sterren echt betekenen

Bij elke film of serie staat een rating van 0 tot 5 sterren. Wat je ziet is niet een gemiddelde van álle beoordelingen van álle Netflixers. Bij het Netflix hoofdkwartier zijn ze zo slim geweest om de beoordelingen te tonen van gebruikers met hetzelfde kijkgedrag als jij. Het kan dus voorkomen dat het account van een vriendin minder of meer sterren laat zien dan jouw account.

Volledige lijst films

Heb je ook vaak het idee dat Netflix je steeds hetzelfde aanbod laat zien? Het programma laat namelijk de films en series zien die vergelijkbaar zijn met je voorkeuren. Je kunt natuurlijk per titel zoeken, maar dan moet je die maar nét weten. Een goed bewaard geheim (tot nu toe) van Netflix is dat je elke genre en subgenre een speciale code heeft. Op deze website vind je alle codes. Klik ook op ‘Extended List’ voor alle opties. Oh boy, dat zijn er veel!

Kies een genre uit en kopieer de code achter de volgende URL: http://www.netflix.com/browse/genre/[pakcode]. Tadaaa, nu zie je het volledige aanbod!

Chrome extensie

Een gemakkelijkere manier is om ‘Netflix Categories’ te downloaden op je Chrome browser. Dit is een extensie die het je een stuk gemakkelijk maakt om tussen de categorieën te bladeren.

Netflix Roulette

Maar er zijn meer mogelijkheden om te zoeken. Soms bladeren je wel een halfuur door het aanbod. Netflix Roulette maakt het makkelijker om te kiezen. Kies een categorie, genre, regisseur, acteur, rating en/of trefwoord. Klik op ‘Spin’ en de website rolt een toffe serie of film voor je uit. Zo zie je nog eens wat anders.

Nooit meer bufferen

Blijft een video oneindig laden en haperen? Dat je Met ‘Shift+Alt+Ctrl+S' opent een geheim menu. Klinkt al cool toch?! Het heet de Stream Manager en hier kun je bepaalde instellingen aanpassen. Om te zorgen dat de video stopt met bufferen, zet je de ‘bitrate’ lager.

Aanbod van Amerika ontvangen

Nederland is niet het beste land om te wonen wat betreft het aanbod. Bij de niet-Netflix Original series, missen vaak de laatste seizoenen. Dat komt omdat Netflix per land een grote som voor streamingrechten moet betalen aan filmstudio's. Ons landje is dan nét weer te petite om genoeg op te leveren. Huilen!

Ben je het wachten zat en leef je graag op de rand, dan is hier een oplossing voor. Via een VPN-dienst (bijvoorbeeld Hola) kun je de server van Netflix foppen. Hiermee wijzig je namelijk je IP-adres naar een Amerikaanse locatie, waardoor het volledige aanbod beschikbaar wordt. Hallo, seizoen 5 en 6 van New Girl!

Let wel op: Hoewel een VPN gebruiken in Nederland niet illegaal is, staat het wel in de voorwaarden Netflix dat het niet gebruikt mag worden. Het kan dus zijn dat je uitgesloten wordt. Gokje wagen…?

Verzoekje doen

Gelukkig kun je ook verzoeken indienen! Op hun website kun je drie suggesties doen voor films en series die je graag zou willen zien. Elke dag spammen met dezelfde suggesties helpt niet en je hebt helaas ook geen garantie dat je gebeden worden verhoord. Blijven duimen dus!

Bonustip: Ga elke maandag naar Ze.nl om te lezen wat deze week is toegevoegd aan Netflix. Lees het hier van de afgelopen week.

Happy Netflixen!

 

Lees ook: Tijd om te binge-watchen: Er staan 22 nieuwe titels op Netflix