14 dingen die je nog niet wist over Grease

Media door Redactie Ze.nl

'You're the one that I want, oeh oeh oeh! Terwijl je dit aan het lezen was, galmden de deuntjes van Grease waarschijnlijk direct door je hoofd. Iedereen draaide de film grijs, en zelfs tientallen jaren later verkleden mensen zich nog als Sandy tijdens een themafeestje. Je dacht waarschijnlijk alles te weten over Grease, maar helaas. We doen even een boekje open met alle inside info die jij nog niet wist.

grease weetjes

Lees ook: 12 best wel vunzige K3-songteksten

1. De film was bijna een cartoon geworden

Uiteindelijk waren alle stemmen tegen het maken van een animatiefilm (thank god), en besloten ze een live-action film te maken.

via GIPHY

2. Alle achtergrond dansers hadden een naam

Meestal zie je in de aftiteling 'achtergronddanser 1', maar bij Grease had iedereen een eigen naam zoals Bart, Moose en Booba.

3. Jan moest haar haar verven

Actrice Jamie Donnelly moest haar haren verven toen ze de rol kreeg van Jan. Ze werd namelijk al grijs, en dat past niet echt bij een tiener...

4. Marty kon niet dansen

Blijkbaar had Dinah Manoff geen dansskills, want in de film zie je haar geen een keer dansen.

via GIPHY

5. Er is een ode aan Elvis Presley

De zanger werd geëerd in het nummer: 'Look at me I'm Sandra Dee'. Hij overleed namelijk op de dag dat deze scenè werd gefilmd.

6. De acteurs waren veel ouders dan de personages in de film

John Travolta (Danny) was 23, Olivia Newton-John (Sandy) was 28, Stockard Channing (Rizzo) was 33, Jeff Conaway (Kenickie) was 26, Michael Tucci (Sonny) was 31 en Kelly Ward (Putzie) was 20. Ze speelden allemaal scholieren op de middelbare school.

7. Producten zijn geblurd in de film

Eigenlijk had Coca-Cola een deal met de film maar deze werd gecanceld tijdens het produceren. Sommige scenè's waren al gefilmd waardoor ze de producten niet meer weg konden halen.

8. 'Kenicki' was verliefd op 'Sandy'

Jeff Conaway was onwijs verliefd op Olivia Newton-John, maar zij niet op hem. Daarna is hij getrouwd met haar zus Rona. Over awkward gesproken...

via GIPHY

9. De ongemakkelijke knuffel tussen Danny en Kenickie was Jeffs idee

Weten jullie de race scene nog, dat Danny en Kenickie elkaar een knuffel geven en vervolgens doen alsof er niks is gebeurd? Dat was bedacht door Jeff.

10. Sandy's kostuum paste niet

Het beroemde leren pakje van Sandy paste niet, waardoor ze heel erg op de lijn moest letten tijdens het filmen. Maak gewoon een groter jasje, denken we dan.

11. Sandy zou eigenlijk Amerikaans zijn

In de originele musical was Sandy Amerikaans. Maar nadat de Australische Olivia Newton-John werd gecast, kozen ze ervoor om Sandy ook een Australische nationalitet te geven.

via GIPHY

12. Wij zijn heel oud

Wist je dat de film uit 1978 komt...? Dat is al heel, héél lang geleden.

13. Tijdens het filmen van Grease Lightning raakte Kenickie gewond

Kenickie viel op de grond en raakte gewond aan zijn rug. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij een drugsverslaving kreeg.

14. John Travolta en Olivia Newton-John samen in nóg een film speelden

Tijdens onze zoektocht naar alle feitjes over Grease kwamen we erachter dat John en Olivia nóg een film hebben gemaakt samen, namelijk: Two of a Kind. Je snapt wel wat wij gaan doen vanavond!

via GIPHY

Lees ook: Zo ziet Meredith uit The Parent Trap er nu ui